Vesić: Građevinski fakultet nije pobedio u sukobu argumenata za metro

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su primedbe Građevinskog fakulteta u Beogradu na plan Beogradskog metroa suprotstavljene primedbama stručnjaka sa drugih fakulteta.
Vesić: Građevinski fakultet nije pobedio u sukobu argumenata za metro
Foto: 021.rs
"Neke su primedbe tog fakulteta usvojene, neke nisu. Oni su izneli svoje primedbe koje su suprotstavili primedbama stručnjaka sa drugih fakulteta, pošto su tamo bili stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta, stručnjaci iz Velike Britanije, Francuske, Austrije, i njihovi argumenti nisu baš pobedili u sukobu sa argumentima drugih stručnjaka", rekao je Vesić za televiziju Prva.
 
Za stav Građevinskog fakulteta da ne učestvuje u daljem razvoju i realizaciji projekta Beogradskog metroa, Vesić je rekao da su oni "sami doneli odluku da ne učestvuju u nečemu u čemu nisu ni učestvovali, osim što su davali primedbe".
 
"Ja tu odluku poštujem, nadam se samo da oni vanredni profesori, oni asistenti koji već učestvuju na projektu metroa lično, neće trpeti reperskusije zbog toga, a njima su naša vrata uvek otvorena", kazao je Vesić.
 
On je ocenio da je izgradnja metroa "veliki nacionalni posao za sve" i da bi bilo dobro da u tome učestvuju i profesori, asistenti i studenti Građevinskog fakulteta.
 
Prema njegovim rečima, usvojena je primedba grupe građana "Po meri metro", kojom se predviđa proširenje prve linije metroa, koje bi išlo od Požeške ulice, ka Ceraku i Petlovom brdu.
 
"Ta primedba je delimično prihvaćena, to znači da je u plan Beogradskog metroa ušla i ta trasa. Međutim, ona u prvoj fazi neće biti izgrađena, ali postoji mogućnost da se jednog dana, neko drugi kada bude gradio ili dograđivao, pošto se metro gradi uvek i dograđuje kao svuda u svetu, da se uradi i taj krak. Ta mogućnost je ostavljena", kazao je Vesić.
  • gradjaninX

    01.11.2021 09:09
    Velika Britanija je metro napravila u 19tom veku...
  • Sremac

    01.11.2021 08:48
    Ne metro u BG nego most kod BP
    1.Trasa je postavljena u ineresu nekih investitora koji relativno jeftine "prigradske" lokacije preko noći bužetskim parama pretvaraju ekskluzivu.
    2.Metro nikakao u ovoj krizi i tokom velikog odumiranja naselja na obudima zemlje ni ne treba graditi.
    3.Umersto metroa treba napraviti most nizvodno od Bačke Palanke jer od granice pa 40 km sve do Novog Sada nema mosta, a to izuzetno nepovoljno utiče na naselja zapadnog Srema i jogozapadne Bačke.
  • Joe

    01.11.2021 06:46
    Sećam se na faksu, spremaš predmet i što više učiš čini ti se da manje znaš. Jednostavno, vidici se proširuju i uviđaš koliko je malo to što si savladao... Čak i kasnije, kada sam bio ekspert u jednoj uskoj oblasti, i te kako sam bio svestan koliko još okolo ima "rupa" i sigurno bih pravio ovakve gluposti da nisam slušao i ostale ponavaoce matrije.
    A ovi? Ovi sve znaju! Sve iz svih oblasti. Sve u malom prstu. I niko kao oni i osim njih...
    Kako sam 'ladno ovakve obarao na ispitu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija