SSP: Firma predsednika opštine Grocka dužna poljoprivrednicima 5,6 miliona evra

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je firma predsednika opštine Grocka Dragana Pantelića, PDM, "upala u dug od skoro 27 miliona evra".
SSP: Firma predsednika opštine Grocka dužna poljoprivrednicima 5,6 miliona evra
Foto: Pixabay
Kako navode, ta firma samo poljoprivrednicima i saradnicima duguje više od 5,6 miliona evra, a on od njih traži otpis 20 odsto tog duga.
 
Opštinski odbor SSP Grocka navodi da je Pantelić, umesto stečaja, "došao na ideju da mu komšije poljoprivrednici iz opštine Grocka otpišu dug tako što prve dve godine ne bi plaćao dugove, a nakon toga bi ih isplaćivao u 36 rata bez kamate".
 
"Po takvom dogovoru voćar koji mu je ovog leta prodao robu u vrednosti od 500.000 dinara, treba da mu oprosti 100.000 dinara, a svojih 400.000 dinara dobiće 2026. godine", navedeno je u saoštenju SSP-a.
 
SSP dodaje da "dobar privrednik znači dobar menadžer i predsednik opštine", a da je pod vlašću Srpske napredne stranke (SNS) "uvek sve suprotno" i da je primer predsednika opštine Grocka "prava slika i prilika takvog apsurda".
  • sremac

    07.11.2021 16:15
    U Vojvodini su imali nekoliko otkupnih mesta. Ljudi cute, jer se boje politicke zastite koju je doticni imao, ali broj ostecenih je jako veliki. Pojedini proizvodjaci su izgubili sve sto su proizveli ove godine. Prica je mnogo veca od 5-6 miliona evra, jer je PPD preuzeo voce na otkupnim mestima, a para odjednom nema!!
  • Neoplanta

    31.10.2021 18:22
    Pa sta? Gradjani Grocke bas vole tak'e, zato su ga i birali!
  • NS

    31.10.2021 15:37
    Odmah mu dati priznanje za privrednika godine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija