Istraživanje agencije Faktor plus: Pet lista iznad cenzusa, SNS na 58,3 odsto

Istraživanje agencije Faktor plus pokazalo je da kada bi se parlamentarni izbori održavali naredne nedelje Srpska napredna stranka bi osvojila 58,3 odsto glasova, a cenzus bi prešle još četiri liste.
Istraživanje agencije Faktor plus: Pet lista iznad cenzusa, SNS na 58,3 odsto
Foto: 021.rs
Istraživanje je pokazalo da bi Cenzus prešle Socijalisticka partija Srbije sa 9,4 odsto, Stranka slobode i pravde Dragana Ðilasa sa 5,4, koalicija DSS/POKS sa 4,3 i Dosta je bilo Saše Radulovića sa 3,4 odsto, prenosi Blic.
 
Sve ostale liste bi, ako je verovati rezultatima istraživanja, ostale ispod cenzusa.
 
Na granici su Zavetnici sa 2,9 odsto i Narodna stranka Vuka Jeremića sa 2,7, dok su iza DS (1,9), Savez zelenih (1,8), PSG i Dveri (1,5) i SRS sa 1,4 odsto.
 
Drugi ekološki pokreti mogli bi da računaju na ukupno tri procenta glasova, dok je 1,5 odsto ispitanika odgovorilo da bi glasalo za "neku drugu opciju".
 
Istraživanje pokazuje da bi naprednjaci na beogradskim izborima osvojili 44,3 odsto, SSP 9,7, SPS 7, dok bi Incijativa Ne davimo Beograd dobila 6,4 procenata glasova.
 
Za Dosta je bilo u Beogradu bi glasalo 3,9 odsto ispitanika, koalicija DSS/POKS uzela bi 3,1, a Narodna stranka bi dobila 2,9 odsto glasova.
 
Gotovo ista situacija i kada je reč predsedničkim izborima
 
Na pitanje da li bi isto glasali na predsedničkim , parlamentarnim i gradskim izborima, potvrdno je odgvorilo 75 odsto ispitanika, 16 je reklo odrično, dok 9 odsto nema stav o tom pitanju.
 
Većina ispitanika (44 odsto) smatra da bi opozicione stranke izašle na izbore, 20 procenata smatra da će sve stranke opozicije izaći samo u Beogradu, a da opozicija neće ići na izbore smatra 7 odsto ispitanika, dok 16 odsto takođe smatra da neće, ali ostavlja mogućnost da se predomisle.
 
Njih 13 odsto nema stav o tom pitanju.
 
Prema dobijenim rezultatima, najveći uticaj imaju ekonomski napredak i borba protiv kriminala i korupcije sa ocenom od 4,3 (od 1 do 5), sledi stabilnost sa 4,2, a socijalna pravda sa 4,1.
 
Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže da nema većih promena u poslednjih mesec dana kada je reč o rejtinzima stranaka.
 
On navodi da je slična situacija i sa predsedničkim izborima i ocenjuje da će Aleksandar Vučić ako bude kandidat, što je najverovatnija opcija, mnogo doneti listi oko Srpske napredne stranke.
  • Mire

    02.11.2021 11:21
    @DonJuan
    Srbija je pre svega zemlja primitivnih glupana koji misle da ako imaju autoritarnog vodju, da ce napredovati. I to tako 3x u 70 godina. Sta reci na to? Nisu vise ni izbori vazni, ni politika, ni politicari... ovaj narod je previse retardiran da moze bioloski da opstane i da pritom ima Republiku. Vise mu odgovara (sto i zasluzuje) neka autoritarno feudalna despotija, prcija u kome se Bog, vladar, spasitelj, stvoritelj pita za sve...
  • @Počelo je

    01.11.2021 11:39
    KRALJU!!!!!
    Koji sarkazam jbt..
  • vest je tačna

    01.11.2021 09:29
    Vest je skroz tačna samo je treba pročitati u odgovarajućem diskursu:

    "58% glasača SNS bi glasalo za SNS"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.