Bajatović: Snabdevanje gasom u potpunosti normalizovano

Dodatne količine gasa, koje je Srbija interventno nabavila zbog kvara na gasovodu u Bugarskoj, krenule su iz Mađarske u 14 sati i od 16 sati u potpunosti je normalizovano snabdevanje gasom u Srbiji.
Bajatović: Snabdevanje gasom u potpunosti normalizovano
Foto: 021.rs
Ovo je izjavio generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.
 
Dušan Bajatović je istakao da kako je i ranije najavljeno, u 14 časova su potekle dodatne količine gasa iz pravca Mađarske.
 
"To su te interventne količine koje smo obezbedili i od 16 časova se može smatrati da su svi parametri sistema na onome što treba da bude i snabdevanje gasom u Srbiji je u potpunosti normalizovano", poručio je Bajatović.
 
Ukazao je da će pet miliona kubika gasa koje je Srbija invervetno uvezla iz Mađarske biti u potpunosti isporučeno do šest sati sutra ujutru.
 
Takođe, Bajatović je naveo da još nema pouzdanih informacija kada će kvar na gasovodu u Bugarskoj biti otklonjeno.
 
Havarija na gasovodu u Bugarskoj dovela je ranije danas do prekida isporuke gasa u pojedinim delovima Srbije.
 
Zbog toga je "Srbijagas" uvezao pet miliona kubnih metara gasa iz Mađarske.
 
Naime, Bugarska je obustavila dotok gasa "Balkanskim tokom" u Srbiju i delimično Rumuniju. Razlog je havarija koja se noćas dogodila na gasovodnoj mreži starog gasovoda kroz tu zemlju.
  • Palmini

    02.11.2021 10:47
    Tigrovi
    Palma.i palmini ogranci su najjaći u novi sad be
  • Palmini

    02.11.2021 10:45
    Tigrovi
    A pogledaj palmu stručnjaka
  • Celzijus

    02.11.2021 06:20
    Tople lazi
    Sada je 06:19.Radijatori u NS skoro hladni.Dragi penzioneri za 30 EUR kupite duge gaće i opet glasajte za ove štetočine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija