U Srbiji prvi put rođeno manje od 62.000 beba za godinu dana

Državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić izjavila je da je u Srbiji prvi put rođeno manje od 62.000 beba za godinu dana.
U Srbiji prvi put rođeno manje od 62.000 beba za godinu dana
Foto: Pixabay
Dodala je da je svaki peti stanovnik Srbije stariji od 65 godina, a svaki sedmi mlađi od 14.
 
Milovanović Minić je najavila da će se u dokumentu, koje će to ministarstvo sačiniti posle obilaska svih lokalnih samouprava, u grupi pozitivnih primera lokalne pronatalitetne politike naći i Smederevska Palanka.
 
Dodala je da u toj opštini ove godine rođeno 30 beba više nego prošle, saopštilo je resorno ministarstvo.
 
Ona je o zaustavljanju negativnih demografskih trendova razgovarala s predsednikom opštine Smederevska Palanka Nikolom Vučenom i sa Marijom Marković Stavrić, zamenicom gradonačelnika Smedereva.
  • Mare

    02.11.2021 07:59
    Strasno
    Srpska seca se radjaju po zemljama EU, kad ih se svoja drzava odrekla. Ako neces da budes partijski kadar ili da skidas gace u firmi zarad posla, moras da odes
  • Jalov jer se mora

    01.11.2021 22:19
    Bubnjevi Rata
    Tek će se smanjivati broj novorodjene dece. Pa koje uopšte tolko nesmotren i lud da se odluči da ima decu u zemlji koja se sve više naoružava, gde se zvecka oružijem na sva zvona i preti zemljama u okruženju, gde se se ponovo bunca o sumanutoj ideji "Srpskog Sveta", gde se sve jače čuju bubnjevi rata. Doneseš ga na svet hraniš ga, oblačiš ga, gledeš ga kako raste, nadaš mu se, odvajaš od usta da mu kupiš garderobu, plaćaš da ide na sport na strane jezike kad eno vraćaju ti ga u plastičnoj vreći "išao" da se boti sa "Srpski Svet".
  • Dragana

    01.11.2021 21:54
    Minusi?
    Ko lupa minuse? Neko ušuškan u državnoj firmici? Neko ko je slobodan svaki vikend i praznik koji može provesti sa svojom porodicom? Pun godišnji, letovanja, zimovanja, takođe sa porodicom? Samo pitam...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija