Koluvija tužio KRIK: Traži 400.000 dinara za duševne bolove

Predrag Koluvija, kome se sudi u slučaju "Jovanjica", podneo je tužbu protiv KRIK-a i urednika Stevana Dojčinovića jer je u vesti o suđenju nazvan "optuženi narko-bos".
Koluvija, vlasnik kompanije "Jovanjica" na čijim je plantažama nađena velika količina droge, u tužbi tvrdi da je KRIK prekršio pretpostavku nevinosti izveštavajući sa suđenja.
 
On navodi da nije vlasnik plantaže marihuane i traži da mu se isplati 400.000 dinara na ime duševnih bolova.
 
"Predrag Koluvija nije optužen da je 'narko-bos', krivični zakonik ne poznaje ovo krivično delo, niko nema pravo da ga tako naziva pre pravosnažne presude. Objavljivanjem ovakvih tvrdnji podstiče se mržnja prema tužiocu (Koluviji)", navodi se u tužbi.
 
Koluvija kaže da je "zbog KRIK-ovih tekstova izgubio ugled u društvu, ali i među svojim komšijama, te da će mu trebati mnogo vremena da povrati reputaciju".
 
"Biće potrebne godine, možda i decenije, da svoje ime izgradi u poslovnom svetu, da u očima sveta ponovo bude viđen kao pionir organske hrane u Srbiji, a ne ‘narko bos’ i vlasnik ‘plantaže marihuane’, a ko zna koliko će vremena morati da prođe da komšije opet počnu da mu se javljaju kada ga negde sretnu", piše u Koluvijinoj tužbi.
 
Dojčinović je istakao da KRIK poštuje sve profesionalne standarde novinarstva i navodi da postoji mogućnost da će Koluvija podneti još tužbi kako bi izvršio pritisak na taj portal.
 
"Koluviju smo u vestima nazvali ‘optuženim narko-bosom’ jer je u optužnici jasno označen kao organizator kriminalne grupe koja je proizvodila veliku količinu marihuane. To je verovatno najveća zaplena droge u Srbiji do sad. Vodeći svetski mediji, poput ‘Vašington posta’, ‘Gardijana’, agencije ‘Rojters’ u sličnim situacijama na isti način izveštavaju, odnosno na engleskom koriste izraze "accused narco boss" ili "accused crime boss" izveštavajući o glavnooptuženima u ključnim suđenjima za organizovani kriminal", rekao je Dojčinović.
 
Vest "Zakazan početak suđenja za 'Jovanjicu 2'" zbog koje Koluvija tuži KRIK, objavljena je sredinom aprila ove godine, a Dojčinović je istakao da je rok da se podnese tužba šest meseci od objavljivanja teksta.
 
"Nakon toga, objavili smo niz drugih vesti o njemu i pretpostavljam da će nas tužiti i zbog njih. Ovo je pritisak Koluvije na naš portal kojim verovatno želi da nas natera da odustanemo od daljeg izveštavanja i istraživanja slučaja 'Jovanjica'", ocenio je urednik portala.
 
Koluvija tvrdi i da ne postoji postupak koji se zove "Jovanjica 2". Kako navodi KRIK, u pitanju je postupak u kome su, osim njega, optuženi i radnici policije i obaveštajnih agencija i koji i sam Viši sud u Beogradu u rasporedima suđenja naziva "Jovanjica 2".
 
Kako piše KRIK, Koluvijina tužba stiže u vreme kada je pušten iz pritvora i kada je počeo da se javno obračunava sa policajcima koji su ga hapsili. Koluvija je, ubrzo nakon što je premešten iz pravog u kućni pritvor, dao intervju svom advokatu i uticajnom članu vladajućeg SNS-a Vladimiru Đukanoviću u kojem je napao policajce. 
 
Ono što je on tada pokrenuo, nastavili su taboidi, ali i predstavnici vlasti, dalje se obrušavajući na policajce koji su pre dve godine otkrili do sada najveću plantažu marihuane u Srbiji. Advokat ovih policajaca Zdenko Tomanović izjavio je da im se crta meta na čelu i da su im životi ugroženi.
  • pajo patak

    02.11.2021 12:42
    jao Ђука
    što nisi pitao pametnije колезе, cifra ti je preterana, i suđenje može da se vrti u krug.
  • Vlada

    02.11.2021 12:14
    Postoje dokumentovani dokazi da je ovaj čovek bio vlasnik najveće plantaže kanabisa u Evropi. Pomislio bi čovek da neko tako uspešan u svom poslu ima para da plati advokate bolje od lokalnih internet eksperata koji misle da niko ne može da iznese dokazanu činjenicu bez pravosnažne sudske presude, ali to izgleda nije slučaj.
  • Dr

    02.11.2021 11:42
    I milionce zato sto su biljke bile pod stresom !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija