Ponoš: Preduslov da se kandidujem za predsednika je jedinstvena opozicija

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš kaže da je preduslov da se kandiduje za predsednika Srbije to da opozicija na izborima u aprilu bude jedinstvena na svim nivoima.
"Tek tada bih eventualno bio spreman da se saglasim da moje ime bude jedno od imena čiji potencijal za uspeh treba izmeriti", rekao je Ponoš za današnji list Nova.
 
Ovaj list je prethodno objavio da je Ponoš najizgledniji kandidat opozicije za predsednika Srbije, a da bi zajednički kandidat za prvog čoveka prestonice mogla da bude nestranačka ličnost. 
 
Za zajednički nastup opozicije na izborima zalaže se i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, koji smatra da bi "svaka vrsta nastupa opozicije koja nije zajednički imala 'tragične posledice', jer bi omogućila nastavak pogubne vladavine SNS-a". On se nada da će dogovor opozicionih stranaka, među kojima su Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, biti postignut što pre.
 
Nasuprot tome, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kaže da nije bilo konkretnih razgovora na temu ko bi bio kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima. On je naveo da je potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš "potreban srpskoj politici, jer je častan i pošten čovek".
 
"Cenim ga i zbog činjenice da je više puta pokazao da je spreman da viši cilj stavi iznad ličnog interesa", rekao je Đilas za list Nova.
 
On je ocenio da bi kandidat za predsednika Srbije trebalo da bude osoba koja će moći da bude "simbol jedinstva naroda".
  • Vlada

    02.11.2021 20:50
    Ma hoce, ali tvrdi pazar, da da sebi na vaznosti
  • Mitar

    02.11.2021 13:41
    Alek Kavcic je super kandidat: pametan, genijalan, organizovan, brilijantan um koji promovise nauku, ucenje, pamet, visoku tehnologiju...

    a ne kao danas sa Vodjom sto promovise vojsku, represiju, batinanje, rijalitije, navijace, huligane, stadione, hramove, spomenike, medijsko majmunisanje i medijsku forenzicku istragu sa najvecim gadostima...
  • Simo

    02.11.2021 12:26
    Meni uliva poverenje jer je Likota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.