Sin Muamera Zukorlića predložen za zamenika predsednika RIK

Poslanici Skupštine Srbije razmatrali su izbor jednog zamenika člana Republičke izborne komisije i izbor novih članova skupštinskih odbora.
Pošto je uobičajeno da se ovakva kadrovska rešenja usvajaju bez rasprave, ni danas nije bilo reči o kandidatima, pa tako ni o tome da se za zamenika predsednika RIK bira sin poslanika Muamera Zukorlića.
 
Selma Kučević iz grupe "Ujedinjena dolina - SDA Sandžaka" rekla je da je dogovor bio da zamenik predsednika RIK bude iz njihovih redova, kao jedine opozicione grupe i da će oni o svemu upoznati posrednike Evropskog parlamenta.
 
Branimir Jovanović iz SDPS potvrdio je da jeste postojao dogovor za zamenik predsednika RIK bude iz opozicije, ali da je i sam svedok toga da se težilo drugom dogovoru.
 
"Praksa je bila da zamenik predsednika bude iz redova opozicionih stranaka, ali nije na meni da ocenjujem bilo čije motive i ostavljam to za dalji dogovor", rekao je Jovanović.
 
Poslanik SNS Aleksandar Mirković rekao je da je pogrešna svest kod ljudi da ovakvim tačkama dnevnog reda ne treba posvetiti pažnju i da treba ozbiljno shvatiti svaku izmenu.
 
Dodao je da je RIK izložen napadima pre nego što su izbori raspisani i da pojedini predstavnici opozicije koristu svaku priliku da iznose laži samo „da opravdaju svoj strah od izbornog debakla“.
 
Poslanici su u raspravi govorili o opozicionim dogovorima, o tome da li će izaći u jednoj ili više kolona, ili uopšteno o značaju RIK-a.
 
Inače, na dnevnom redu je predlog Stranke pravde i pomirenja da se u Republičku izbornu komisiju za zamenika predsednika imenuje Usame Zukorlić, a da se u šest skupštinskih odbora zamene članovi iz redova SPS zbog prestanka mandata ranijih članova.
  • Mislioc

    03.11.2021 11:51
    Sve sami prestolonaslednici, tatini i mamini sinovi/cerke...

    Sta reci na to sem: "Iz carskih se gaca nista ne postize."

    Zato ce ovakva nacija koja neguje tradiciju nepotizma zavrsiti na bioloskom smetlistu istorije.
  • milicica

    03.11.2021 11:42
    ja tebi ti meni
    Cista kupovina. Tata j zacutao. Ostao bez dozvole fakultet, sin naimenovanje a bice i za ostale nesto.Smucilo mi se vise sve.
  • Pa

    03.11.2021 09:39
    Pa
    Pa u ovoj smrdiji je to obicaj!
    Pogledajte Krkobabice,prvo se zaposle na drzavne jasle pase onda radjaju! Promenicemo ovaj obicaj,pod urgentno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija