Uhapšeno 15 osoba zbog malverzacija sa pšenicom i šećerom

Policija u Kraljevu uhapsila je 15 osoba koje se terete da su malverzacijama prilikom skladištenja pšenice i šećera oštetili Republičku direkciju za robne rezerve.
Uhapšeno 15 osoba zbog malverzacija sa pšenicom i šećerom
Foto: Pixabay
Sumnjiče se da su protivpravno prisvojili više od 184 miliona dinara.
 
Kako se navodi u saopštenju, uhapšen je S.N. (55), odgovorno lice firme "05 Sanikol" iz Trstenika, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica, dok se za zloupotrebu položaja u pomaganju terete Z.M. (58), M.S. (65), D.Š. (52), D.G. (66) i M.B. (48), zaposleni u toj kompaniji.
 
Među uhapšenima za isto krivično delo našli su se i odgovorno lice firme "Golden Group" iz Jakova N.M. (51), odgovorna lica firme "Ric-co" M.Đ. (46) i A.M. (39), sudski veštak J.R. (56), dok je krivična prijava podneta za isto delo podneta i protiv 59-godišnje i 73-godišnje žene.
 
Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo falsifikovanje službene isprave terete se D.A. (58) i M.M. (58) odgovorna lica AD "Jugoinspekt" , dok se za falsifikovanje isprave terete J.M. (61), odgovorno lice firme "4-M", S.T. (42) i S.P. (53).
 
Кrivičnom prijavom obuhvaćene su još četiri osobe za kojima se traga.
 
Кako se sumnja, oni su neosnovano prodavali merkantilnu pšenicu u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, kao i 700 tona šećera, čime su osumnjičeni pribavili protivpravnu imovinsku korist i tako pričinili štetu budžetu Srbije u ukupnom iznosu od 184.142.726 dinara.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija