Vulin o zabrani okupljanja: Niko nije dobio dozvolu za okupljanje, Beograd je grad antifašista

Dozvolu za okupljanje neće dobiti ni oni koji bi da prekreče mural "generalu Mladiću, ni oni koji bi da ga čuvaju", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Vulin o zabrani okupljanja: Niko nije dobio dozvolu za okupljanje, Beograd je grad antifašista
Foto: 021.rs
On je reagovao na saopštenje Inicijative mladih za ljudska prava da je aktivistima zabranjen skup na kojem bi uklonili mural Ratku Mladiću u Beogradu.
 
"Pozvati nevladine organizacije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Žene u crnom i nečega što je najavljeno kao 'Kosovo', a  doći u Beograd da bi se krečile fasade je licemerno, podlo i vođeno zlom namerom. Na 9. novembar Međunarodni dan borbe protiv fašizma u Beogradu se neće niko sukobljavati na ulicama i kvariti život našim građanima, i niko neće neprijatelje Srbije obradovati slikama krvavih srpskih glava. Beograd je grad antifašista i pobednika i niko to svojom zlobom neće promeniti. Skup je zabranjen", poručio je Vulin.
 
Kako se navodi u saopštenju MUP-a, nakon opsežnih i detaljnih provera, pripadnici Policijske uprave za grad Beograd procenili su da bi ovakav vid okupljanja mogao dovesti do ugrožavanja bezbednosti građana i njihove imovine, jer postoji realna mogućnost da bi, osim učesnika skupa, moglo doći i do okupljanja većeg broja drugih lica koja bi svojim prisustvom izrazila protivljenje i negodovanje održavanju ovakvog javnog okupljanja. 
 
"Takođe je utvrđeno i da postoji opasnost od međusobnog fizičkog sukoba i narušavanja javnog reda i mira. U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, Policijska uprava za grad Beograd donela je rešenje kojim se ne dozvoljava niti jedno javno okupljanje 9. novembra 2021. godine u Njegoševoj ulici u Beogradu", zaključuje se u saopštenju.
  • Gonzo

    06.11.2021 21:14
    Da li će Vulin zabraniti i miting koji u Bg sledeci vikend organizuje sns pozivajući i žive i mrtve da se pridruže sa detaljnom satnicom autobusa i lokacijom istog uz obrazloženje da nije bitno da li ste vakcinisani? Čisto sumnjam!
  • Лиманац

    06.11.2021 17:04
    Пијемо сузе друге Србије
    Ратко Младић нема везе са фашизмом, престанимо да релативизујемо и злоупотребљавамо тај појам.
  • 9

    06.11.2021 07:18
    Imam 57 godina
    i dobro se sećam kosoša koji nikada nije
    podržavao vojsku niti je služio krio se ispod majine suknje.
    Neki dan sam dobio poziv za uvođenje u
    vojnu evidenciju iako
    su me ovi tri puta gurnuli u rat iz kog sam
    jedva živu glavu izvukao. Kanda je onaj školovani
    pas od neki dan pravilno reagovao kada nanjuši narkotike.
    Nikakvo odelo ni izveštačen osmeh ih ne može sakriti .
    To se sada zove ministrom i daje izjave o antifašizmu
    Ima li veće sramote za srbiju? Džaba Vam svi kosovski junaci,
    Kajmakčalan , Vojvode Mišići kad je sada na čelu jedan ovakav.
    Srpski narode stidi se kako si glasao i koga si birao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.