Uhapšeno petoro osumnjičenih za proneveru u Jagodini, uzeli više od 66 miliona dinara

Policija je uhapsila petoro osumnjičenih za pranje novca i proneveru više od 66 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
Uhapšeno petoro osumnjičenih za proneveru u Jagodini, uzeli više od 66 miliona dinara
Foto: 021.rs
Uhapšeni su bivši radnici privrednog društva "Confezioni Andrea Serbia" iz Jagodine S.U. (41), S.I. (42) i E.T. (38), kao i D.B. (40) i M.M. (50), odgovorni iz preduzetničkih radnji "D.B. PR" i "Iron Staff", navedeno je u saopštenju.
 
Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i 33-ogodišnji muškarac, bivši radnik PD "Confezioni Andrea Serbia", osumnjičen za proneveru, tako što je od 2015. do 2020. godine višestruko uvećavao zarade osumnjičenih suprotno zaključenim ugovorima o radu.
 
On se tereti da je sa računa PD "Confezioni Andrea Serbia" prebacivao novac na svoj račun, kao i na račune bivših radnica tog preduzeća E.T, S.U. i S.I, a na taj način prisvojili su više od 47,3 miliona dinara.
 
Policija ga sumnjiči i da je novac sa računa PD "Confezioni Andrea Serbia" prebacivao i na tekuće račune radnji "Iron Staff" i "D.B. PR", a D.B. i M.M. da su na taj način prisvojili više od 19,5 miliona dinara.
 
Petoro osumnjičenih će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.
  • Čempresovi tigrovi

    06.11.2021 14:51
    E, ovo se zove digitalni kriminal. Srećom po poresku upravu i APR, da su otkrili na vreme a završni obračuni od 2015,2016,2017,2018 su prihvaćeni. Hvala dojavljivaču, 3000 dinara za gospodina.
  • Rade

    06.11.2021 12:09
    Podvođenje maloletnica, pranje para....a kad dođe glasanje ovaj narod sve to zaboravi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.