Političari o Zukorliću: Odlazak iskrenog političara, čuvaćemo njegov legat

Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Branko Ružić izjavili su saočešće povodom smrti Muamera Zukorlića.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodici Muamera Zukorlića i istakao da je njegovom smrću Skupština Srbije izgubila savesnog i revnosnog poslanika, a politička scena Srbije visprenog govornika.
 
"Rastužila me je vest o iznenadnoj smrti Muamera Zukorlića, jednog od retko obrazovanih, učenih i iskrenih političara, čiju sam ličnost duboko poštovao i kada su nam se stavovi mimoilazili", naveo je Vučić.
 
On je izrazio najdublje saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima Muamera Zukorlića.
 
Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić i ministar prosvete Branko Ružić uputili su danas telegrame saučešća povodom iznenadne smrti poslanika i predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamera Zukorlića i istakli njengovu ulogu i zasluge za razvoj društva, tolerancije, obrazovanja i nauke.
 
"Uložio je svoje znanje i energiju na dobrobit tolerancije i boljeg života svih u Srbiji, učestvovao je u našem društvenom životu aktivno i svim srcem. I kao verski dostojnik, a naročito kao narodni predstavnik u Skupštini, baveći se naročito prosvetom kao našom najvećom vrednošću. Pamtićemo Muamera Zukorlića kao mudrog i iskrenog čoveka, od kojeg smo mnogo dobili i naučili", poručio je u telegramu Ivica Dačić izražavajući najdublje saučešće porodici i prijateljima Muamera Zukorlića u ime Narodne skupštine Srbije i "sa osećanjem ličnog gubitka".
 
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić u telegramu saučešća naglasio je  da je srbija izgubila "velikog čoveka, odanog porodici, prijateljstvu i pružanju kvalitetnog obrazovanja svim građanima i građankama Srbije“.
 
"Njegov legat ćemo čuvati", zaključio je.
  • Saša

    06.11.2021 21:44
    Tužno
    Tuga je što jednom od najpoštenijih političara u Srbiji posmrtne govore drže likovi koji sa osmehom na licu sahraniše stotine hiljada ljudi. Najbolje bi bilo da su ćutali.
  • Petar

    06.11.2021 19:34
    citiram
    jednog od retko obrazovanih, učenih i iskrenih političara,
  • Peka

    06.11.2021 19:32
    Izuzetno visoko mišljenje sam imao o ovom čoveku. Međutim kada sada pročitam da ga ovoliko hvale Vučić i Dačić, više ne znam šta da mislim. U svakom slučaju laka mu zemlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija