Vučić primio treću dozu vakcine: Nismo na vreme doneli najpametnija rešenja u borbi protiv korone

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je na Beogradskom sajmu treću, buster dozu vakcine protiv korona virusa.
On je zamolio građane da se vakcinišu.
 
Vučić je zahvalio medicinskim radnicima na njihovom radu i odgovornom ponašanju.
 
On je kazao da preuzima deo krivice što država nije, kako je rekao, na vreme donela najpametnija rešenja u borbi protiv epidemije.
 
"Mogli smo da uradimo a da ne bude suprotno Ustavu da vakcinisane besplatno lečimo, a da nevakcinisane takođe besplatno lečimo, ali samo do visine uplaćenih zdravstvenih doprinosa na godišnjem nivou, a ostalo da bude plaćeno. To bi bilo apsolutno fer. Na žalost, nisam se toga na vreme setio ili smo suviše verovali u savest i odgovornost ljudi. To je sad propalo i ne može više da bude provedeno u delo", kazao je Vučić.
 
Dodao je da u proseku zdravstveni doprinosi na godišnjem nivou iznose 500-550 evra što je kako je rekao, nešto manje od troškova jednog dana bolničkog lečenja.
 
"Da smo to uradili imali bismo bolje rezultate u vakcinaciji, ali sad možemo samo da apelujemo na građane da se vakcinišu", rekao je predsednik Srbije.
  • Halion

    08.11.2021 12:43
    Vatajte beleške deco, ovo vam je školski primer toga kako se izviniti a da se ne izvinite, esencijalna veština ako hoćete da se bavite poslom gde kao radite nešto a zapravo ne radite ništa
  • Zos

    08.11.2021 10:54
    Besplatno
    U Srbiji ne postoji besplatno zdravstvo. Zdravstvo se finansira iz doprinosa za zdravstvo svih zaposlenih, kao i iz budžeta koji pune svi građani Srbije, počev od deteta koje se rodi, sve do smrti svakog građanina. To je solidarno zdravstvo. A da,mnogi od nas građana moramo da odlazimo u privatne ordinacine, tamo plaćamo prema cenama vlasnika ordinacija. A sve zbog toga što državno zdravstvo,koje plaćamo sav život nije u stanju da nas leči na adekvatan i brz način.
  • Sima S

    08.11.2021 10:09
    Za nepoverovati
    "Nismo na vreme doneli najpametnija rešenja u borbi protiv korone"
    - Baš čudno !!
    - I dosadašnja "rešenja", naročito ona prošlogodišnja, su bila "najpametnija"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.