Sahranjen Muamer Zukorlić

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsednik Skupštine Srbije Muamer Zukorlić, koji je iznenada preminuo u 51. godini, sahranjen je danas u rodnom selu Orlje u opštini Tutin.
Reisu-l-ulema Islamske zajednice Bosne i Hercegovine (BIH) Husein Kavazović rekao je na sahrani da bivši muftija Muamer Zukorlić nikoga nije ostavljao ravnodušnim.
 
"Prijatelje i neprijatelje, svakoga od njih na svoj način, prisilio je da ga poštuju", rekao je Kavazović.
 
On je ocenio da će istorija BiH pamtiti Zukorlića "koji je težio tome da Bošnjaci budu poštovani u svojoj državi Srbiji".
 
Muftija Islamske zajednice u Srbiji (IzuS) Mevlud Dudić je okupljenim gradjanima na centralnom trgu u Novom Pazaru rekao da je njegov prethodnik na čelu IZ pripadao retkim ljudima koji unose promene u društvo.
 
On je podsetio na godine napornog rada u kojima je Zukorlić "vodio borbu" za jačanje zajednice, vraćanje oduzete imovine i osnivanje visokoškolskih ustanova.
 
"Žurio je kao da je znao da će kratkog veka biti", ocenio je Dudić u govoru pred više hiljada  gradjana.
  • Nebojša Berak

    07.11.2021 22:12
    Sahrana muftije
    Sramno je da sahrani nisu prisustvovali Ivica Dacic, Branko Ruzic, Ana Brnabic u najmanju ruku kao i poslanici skupstine Srbije.
    Neka mu Bog podari raj nebeski, kako bi rekli muslimani neka mu Alah podari Ahiret.
    Radio je na pravdi i pomirenju, veoma pametan, vrhunski intelektualac. Njegovom smrcu izgubila je Srbija mnogo.
  • Marko

    07.11.2021 21:55
    NS
    Retko pametan, ucen, iskren covek. Pocivaj u miru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija