Lončar: Stiže novi lek protiv kovida

Eksperimentalni lek za lečenje korone, koji je razvila kompanije "Fajzer", smanjuje rizik od hospitalizacije i smrti kod pacijenata čije je zdravlje već ugroženo za 89 odsto, pokazala su ispitivanja.
Lončar: Stiže novi lek protiv kovida
Foto: 021.rs
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je za RTS da je upravo potpisan ugovor sa predstavnicima te kompanije o distribuciji tog leka Srbiji.
 
Ovaj lek blokira enzim koji je potreban korona virusu da bi se umnožavao. Kao rezultat toga smanjuje se i smrtnost i hospitalizacija.
 
"Mi smo treća zemlja u svetu koja je potpisala ugovor, dogovorila se sa ‘Fajzerom’ i prvi ćemo imati taj lek koji ima 89 procenata uspešnosti za izbegavanje bolničkog lečenja i težih komplikacija", rekao je ministar zdravlja.
 
Navodi da je ipak, vakcina i dalje primarno oružje u borbi sa virusom.
 
"Mi se ne borimo za to da dođemo u fazu da se neko razboli pa da bi se lečio  već se borimo za to da ne dođe uopšte do toga nego da se ljudi vakcinišu i da ne dođu uopšte u fazu da moraju da koriste bilo koji lek", rekao je Lončar.
  • lol

    08.11.2021 16:40
    @Ana
    Vas vaksere već leči veterinar Šekler
  • Orko

    08.11.2021 16:39
    Na jednu stranu imate ljude koji posvecuju svoj zivot da poboljsaju ceo ljudski rod, boreci se protiv i istrazivajuci najopakije bolesti. A na drugu stranu imate ljude spremne da se popisaju po svemu tome.
  • smešni ste

    08.11.2021 16:04
    "Isto *ranje drugo pakovanje"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.