Marko Đurić postao ambasador Srbije u Surinamu

Ambasador Marko Đurić zvanično je postao prvi izvanredni i opunomoćeni ambasador Srbije u Republici Surinam na nerezidencijalnoj osnovi.
Marko Đurić postao ambasador Srbije u Surinamu
Foto: Medija centar Beograd

Svečana ceremonija predaje akreditivnih pisama predsedniku Čanu Santohiju održana je u predsedničkoj palati u Paramaribu.

U razgovoru sa Santohijem, Đurić je ponovio "zahvalnost Srbije na stavu o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kao i na podršci koju nam Surinam pruža u međunarodnim organizacijama".

"Srbiju i Surinam već decenijama povezuju univerzalne vrednosti očuvanja mira, stabilnosti i poštovanja međunarodnog prava. Našu geografsku udaljenost prevazilazimo kontinuitetom u bilateralnom dijalogu, jačanjem saradnje naših institucija i povezivanjem naših naroda", rekao je Đurić.
 
On je dodao da ga posebno raduje činjenica da najvažniju sponu prijateljstva sa Srbijom predstavljaju upravo mladi ljudi, koji se svake godine u sve većem broju interesuju i prijavljuju za studiranje u našoj zemlji učešćem u programu Svet u Srbiji.
 
"Verujem da je sjajna budućnost pred odnosima Srbije i Surinama koji su danas podignuti na novi, viši nivo", zaključio je Đurić.
 
Đurić je imao odvojeni sastanak sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Albertom Ramdinom, sa kojim je razgovarao o proširenju saradnje dvaju ministarstava, a posebno dveju diplomatskih akademija kroz studijske boravke i programe stručne prakse.
  • boringoldfart

    12.11.2021 21:48
    Aj' u sto marke da je bilo "sefe, pa zasto Surinam?! Afrika je bas daleko od Vasingtona!!"
  • salajka

    12.11.2021 21:37
    ambasador
    Šta ?Više nije ambasador u Americi??? Hahahahahaha, kome je morao da ustupi stolicu???? U ovoj zemlji ionako ne zna leva šta radi desna!!!! Pa kako će jadničak sad u Surinamu da se snadje!? Baš mi ga žao nešto!!!!
  • Nik

    12.11.2021 19:40
    Najzad smo našli nekog da ga impresioniramo svojom veličinom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.