FOTO: Protest "Mural mora pasti" u Beogradu: Aktivisti s jedne, Levijatan s druge strane

Na Cvetnom trgu u Beogradu održan je protest građanskih aktivista pod nazivom "Mural mora pasti".
FOTO: Protest "Mural mora pasti" u Beogradu: Aktivisti s jedne, Levijatan s druge strane
Foto: FoNet/AP

Istovremeno, druga grupa građana skandirala je Ratku Mladiću. 

Policija je obezbeđivala skup, na platou i oko platoa i formirala je kordon između dve grupe.

Na Cvetnom trgu okupili su se aktivista koji su se odazvali pozivu na protest 70 nevladinih organizacija pod parolom "Mural mora pasti".
 
Među prisutnima na skupu predstavnika organizacija civilnog društva bili su aktivistkinja Aida Ćorović, Dobrica Veselinović iz incijative "Ne davimo Beograd", predsednik Nove stranke Aris Movsesijan, bivši funckioner Demokratske stranke Balša Božović.
 
Na skupu su govorili Ivan Đurić iz Inicijative mladih za ljudska prava, reditelj Stevan Filipović i aktivistkinja Aida Ćorović. Uz poruku "Smrt fašizmu" Ćorovićeva je poručila da će pobediti i da je njihova ljubav "gorivo, iskonska ljubav prema drugom biću".
 
Na skupu su bile i Žene u crnom koje su nosile transparent "Nikada ne možemo zaboraviti genocid u Srebrenici".
 
 
Sa druge strane okupila se grupa mladića sa crnim maskama. Među njima je bio Pavle Bihali iz Levijatana. Ta grupa uzvikivala je parole - "Aida Srpkinjo", "Aida ustašo", kao i ime Ratka Mladića.
 
Aktivistkinja Aida Ćorović poručila je okupljenima da će pobediti i da desničari rade to što rade iz straha i nemoći.
 
Za okupljene protivnike skupa kaže da nemaju ljubav u sebi, da su sami, da mrze i da se boje.
 
"Da li se sećate kako je počeo pad Hitlera u Drugom svetskom ratu? Kada je počeo da skuplja dečake, da struže dno nemačke kace. Ovi momci koji stoje večeras pored nas jesu to što Aleksandar Vučić struže. To sve najavljuje njegov kraj. Neće dugo ovaj režim da traje", rekla je Ćorović.
 
 
Reditelj Stevan Filipović rekao da su mu u ustaškim logorima ubijeni članovi porodice i da zato ne može da bude građanin zemlje koja štiti ratnog zločinca.
 
"Za mene su oni koji podržavaju Mladića i ustaše praktično isto. Bitno je da ne nasednemo na tu foru koju su prodali, da smo nemoćni. Nas je više i svakim danom će nas biti više jer ljudi neće da žive u ovom poniženju", rekao je Filipović.
 
Policija je obezbeđivala skup, na platou i oko platoa i formirala je kordon između dve grupe.
 
 

Reporter RTS-a javlja da nije bilo incidenata.

  • Zikic

    13.11.2021 23:43
    nazadnjacka predstava
    nazadnjaci poslali i jedne i druge i policiju i medije, a sve to za njihove birace koji su jako mala manjina u ovoj zemlji.
  • @Milan

    13.11.2021 22:43
    Javi se da ti puknem jednog Broza preko kuce.
  • 696

    13.11.2021 22:17
    Psi laju, karavani prolaze
    Baciš kosku, pa sedneš sa strane i uživaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.