Bivša radnica Aptiva iz Leskovca tvrdi da je postala višak zbog kovid bolovanja

Samohrana majka iz Leskovca Ana Stamenković, bivša radnica britanske fabrike automobilskih komponenata Aptiv kaže da su mnogi radnici te fabrike bili zaraženi koronavirusom.

Navodi da je ona zbog iscrpljenosti doživela i povredu na radu, i da joj u maju nije produžen ugovor. 

Za N1 kaže da su je nekoliko meseci kasnije zvali da se vrati, ali da veoma brzo ponovo postaje višak jer je, kako tvrdi, morala na bolovanje zbog kovida. 

"U poslednjih mesec dana imala sam koronu i bila na bolovanju, da bih dobila da mi nije produžen ugovor. Dobila sam temperaturu, rekla sam da ne želim da napuštam fabriku i da ću izdržati. Rekla sam da ako odem na bolovanje ugovor mi neće biti produžen, rečeno mi je da do toga neće doći i da se ne sekiram. Maksimalno sam davala, sve od sebe da posao ne trpi, da postignemo target, juče me je menadžer pozvao da mi kaže da mi ugovor nije produžen, pitala sam da li je zbog mog odstustva, bolesti, on nije znao šta da mi kaže", navodi Stamenković za N1.
 
Ne govoreći o konkretnom slučaju, iz fabrike Aptiv navode da "zbog fluktuacije u rasporedu proizvodnje, moraju da stave zaposlene na privremeni odmor i da neće moći da produže ugovore sledećeg meseca za dva odsto zaposlenih". Dodaju da nisu u mogućnosti da predvide kada će se rad nastaviti normalno.
 
Opširnije u priči N1.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija