Prevrnuo se kombi pun maloletnih migranata kod Pirota, dvoje poginulo, 20 u bolnici

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na pružnom prelazu u pirotskom naselju Radin Do, prilikom prevrtanja kombija punog ilegalnih migranata, dve osobe su poginule.
Prevrnuo se kombi pun maloletnih migranata kod Pirota, dvoje poginulo, 20 u bolnici
Foto: Pixabay (ilustracija)

U pirotskoj bolnici je zbrinuto 20, uglavnom maloletnih pacijenata.

Kako je kazao načelnik Odeljenja ortopedije pirotske bolnice dr Nebojša Jovanović, prošle noći, oko ponoći, u pirotsku bolnicu transportovano je 20 pacijenata, a dve osobe su poginule na licu mesta. 
 
Angažovanjem svih raspoloživih timova Opšte bolnice Pirot, tokom noći najveći broj pacijenata je zbrinut, a u pirotskoj bolnici na daljem lečenju nalaze se još trojica pacijenata.
Po rečima Jovanovića, samo jedan od 20 primljenih pacijenata bio je punoletan.
 
Svi su bili u istom kombiju kada je došlo do prevrtanja. 
 
Čuvar pružnog prelaza Siniša Dimić kaže da je njegov kolega koji je sinoć radio čuo jak prasak nakon čega je izašao da vidi o čemu se radi i kako bi pomogao koliko može.
 
Do nesreće je došlo u 23:40, a u to vreme nije bilo vozova, rekao je Dimić.
  • Mare

    14.11.2021 22:43
    Većina migranata se izjašnjava kao maloletna, zbog blažih sankcija i boljeg tretmana u državama kroz koje prolaze. Dokumente nemaju. Njihovim sudbinama trguju velike sile, a domaći šljam gleda da se ovajdi.
  • Niko bitan

    14.11.2021 14:41
    Blagi Bože.
    "Neko" ilegalno prevozi 20 (DVADESETORO) dece u jednom kombiju, što je očigledno uhodan posao, i "niko ništa ne zna" dok se ne unesreće?!

    Srbija trguje maloletnicima?!

    Ne znam šta bih rekao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.