Kraj murala Ratku Mladiću u Beogradu i Živojin Mišić i Draža Mihailović

Kod murala Ratku Mladiću, na uglu Njegoševe ulice i Ulice Alekse Nenadovića u Beogradu, jutros su osvanula još dva - četničkom komandantu Draži Mihailoviću i vojvodi Živojinu Mišiću.
Mural vojvodi Mišiću urađen je juče, ali mu je u toku noći "dodata" zastava, javlja N1.
Nakon najave Inicijative mladih za ljudska prava da će prekrečiti mural posvećen Ratku Mladiću, Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je tu akciju.
Aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović privedene su nakon što su bacile nekoliko jaja na mural Ratka Mladića, da bi dan kasnije Đorđo Žujović iz Socijaldemokratske partije Srbije bacio kreč na mural.
 
Nakon toga grupa mladića oprala je kreč sa murala i od tada ga "čuvaju".
 
U ponedeljak je nepoznata osoba bacila crnu boju na mural Ratku Mladiću. I nakon toga nekoliko momaka je došlo i očistilo i popravilo mural.
 
  • Pera Srbin

    18.11.2021 20:09
    Nemural na zidovima
    Zvezda i Partizan su klubovi koje su komunisti osnovali posle osvajanja Srbije radi privlačenja omladine. Vremenom su ti klubovi postali stecište kriminalaca i političara u upravama i na tribinama. Trenutno im je u toku akcija crtanja slavnih i neslavnih likova srpske prošlosti. Crtajte vi Mladića, Miloševića, Legiju, Tita.. ali ostavite na miru našeg Mišića, Karađorđa,Komandanta Dražu Mihailovića, kraljeve, oni pripadaju Srbiji, a vi ste komunistički banditi.
  • Čika

    17.11.2021 16:41
    Greška?
    Da li sam ja nešto propustio ili je ŽM geškom pridodat naci herojima?
  • pajo patak

    17.11.2021 14:30
    a gde su
    Милан Недић и Димитрије Љотић ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.