Tiodorović: Četvrta doza vakcine protiv korone verovatno na proleće

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je verovatno da će na proleće biti preporučeno primanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa.
Tiodorović: Četvrta doza vakcine protiv korone verovatno na proleće
Foto: 021.rs
Tiodorović je za današnji "Blic" rekao da bi se imunizacija protiv korona virusa u budućnosti mogla obavljati dva puta godišnje.
"Delta plus soj počinje po Evropi da daje efekte u negativnom smislu, povećava se broj zaraženih, te imamo primere da zemlje koje su bile relativno mirene, kao što su Holandija i Danska, imaju povećanje broja novozaraženih. Nemci su takođe u problemu", ocenio je on.
Epidemiolog je naveo da će se u Srbiji nastaviti smanjivanje broja novozaraženih, ali je istakao da od građana zavisi da li će do toga doći.
 
"Moguć je nastavak trenda opadanja broja zaraženih, jer sada postoji kod naroda ta doza ozbiljnosti. Kada brojke rastu i ljudi se ozbiljnije ponašaju, kada brojke padaju oni se opuste a to ne treba da bude tako", naglasio je on.
 
Tiodorović je kazao da je medicinski deo Kriznog štaba i dalje za uvođenje celodnevnih kovid propusnica i da će na tome insistirati.
 
Dodao je da je uvođenje kovid propusnica imalo uticaj na osobe starosti od 30 do 40 godina i da se to vidi iz podataka o vakcinaciji.
  • Halion

    20.11.2021 12:08
    @Gogi
    Nisi čuo za vakcinu protiv gripa koja se daje već godinama, svake godine? Pitam samo.
  • Seba

    18.11.2021 11:10
    Smanjuje se ..
    Pa naravno da se smanjuje kad je prirodna prokruzenost velika..
    Ajde ostavite zdrave i mlade .vakcinisite stare i bolesne..
  • NS

    18.11.2021 10:49
    Dr Tiodoroviću
    Aj malo oladi,dosadio si više sa svojim nagađanjima.Ubijaš psihički ovaj narod.Nemate vi dr teoretičari pojma o ovom virusu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija