Produžen rok za korišćenje zamenskih putovanja

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić rekla je danas da je produžen rok za zamenska putovanja do 31. decembra 2022. godine.
Produžen rok za korišćenje zamenskih putovanja
Foto: Pixabay

Ona je izjavila da je na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojena izmena uredbe o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled pandemije kovida-19.

"Zbog pandemije i masovnih otkazivanja turističkih putovanja, koja su delimično ili u celosti uplaćena zaključno sa 15. martom 2020. godine, bez obzira na period realizacije, produžen je rok za korišćenje zamenskih putovanja do 31. decembra 2022. godine", rekla je Matić.
Dodala je da je u interesu samih putnika, a u cilju zaštite aktera turističke privrede i opstanka brojnih agencija i više hiljada radnih mesta, resorno Ministarstvo za turizam predložilo donošenje izmene uredbe.
 
Prema njenim rečima, ukoliko se putnik odluči za povraćaj iznosa koji je uplatio za nerealizovano putovanje ili je otkazano zamensko putovanje, onaj ko je kao organizator putovanja prodao turističko putovanje dužan je da vrati uplaćena sredstava, najkasnije do 1. februara 2023. godine.
  • Teacher

    19.11.2021 15:50
    Inflacija
    Vrednost vaučera će još više opasti zbog rasta cena i tako će doplata (kao i ovog leta) biti u visini vaučera ako ne i dupla. Nismo iskoristili ove godine jer nismo želeli da preplaćujemo sa doplatom a na kraju ćemo morati da ne bi produžili isčekivanje još godinu dana. :-/
  • Jovana

    18.11.2021 21:44
    Može, ali
    Sa zateznom kamatom!
  • kakav

    18.11.2021 19:17
    pametan nacin
    da resis problem- odlozis ga! ko bi se toga setio?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija