Šta je o Vučiću govorila Nataša Jovanović koja je prešla iz SRS u SNS: "Baron Minhauzen"

Dugogodišnja narodna poslanica iz redova Srpske radikalne stranke u julu je napustila ovu partiju, da bi se pre nekoliko dana saznalo da je prešla u Srpsku naprednu stranku.

Posle 29 godina u redovima radikala, Jovanović je, reklo bi se, učinila logičan korak odlučivši se da pređe kod nekadašnjih stranačkih kolega.

Međutim, transfer nije prošao sasvim glatko.

Jovanović je svoju odluku obrazložila u intervjuu za Kurir, navodeći da je u prethodnom periodu bila u prilici da obiđe veći deo Srbije i da je "u svakom kraju naše zemlje očigledan napredak, od infrastrukture pa nadalje", uključujući i Kragujevac u kojem ona živi.
 
"Opravdan je slogan SNS 'Za budućnost naše dece', bukvalno se radi za budućnost. Takođe, kada sam videla ko sve i kako Vučiću radi o glavi, rekla sam da ću se učlaniti ne bih li mu pomogla da se brani od napada kako na njega, tako i na njegovu decu i porodicu", navela je Jovanović.
 
Iako Jovanović kaže da o svima misli sve pozitivno, to se ne bi moglo reći za njene dojučerašnje političke protivnike, a sada stranačke kolege i koleginice. Ministarka energetike Zorana Mihajlović navela je da je Jovanović "personifikacija radikalne politike, čiji ona nije pristalica".
 
"Mislim da je vlast devedesetih godina bila užasna za društvo i građane, jer umesto da je štitila živote građana, ona ih je slala u ratove. Svako ima pravo da bude član SNS-a, otvoreni smo za sve, ali svako ko dođe u stranku mora da poštuje ciljeve stranke, samim tim i Vlade i predsednika", poručila je Mihajlović, dodajući da će SNS od nove članice imati "više štete nego koristi".
 
Oglasio se i bivši šef Nataše Jovanović, Vojislav Šešelj, rečima da ne zna kako bi prokomentarisao ovaj prelazak "jer ne zna ko se to više usrećio". 
 
Lista onih koji su iz SRS prešli u SNS, posipajući se pepelom, podugačka je, a svakako je najpoznatiji primer Aleksandra Martinovića, koji je po prelasku u redove naprednjaka rekao da je bio magarac i "najveća politička budala". 
 

Foto: Beta (Miloš Miškov)
 
Portal Istinomer podsetio je na izjave Nataše Jovanović o predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću, nakon njegovog otcepljivanja od matične stranke. Prema pisanju Istinomera, Jovanović je poznata po tome što je svojevremeno vodom polila tadašnju predsednicu Skupštine Natašu Mićić i za govornicom parlamenta bacala kletve na one koji su spremni da komuniciraju sa Borisom Tadićem. 
 
U godinama preloma među radikalima, Jovanović je govorila o "vrbovanju" Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića. 
 
"Da je namera Tadića, Mantera i Vordsvorta bila, početkom septembra, da kroz vrbovanje i kroz instruisanje, zajedno sa domaćim tajkunima, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, izvrše puč u SRS-u, to je sada jasno i vrapcima na grani i građanima Srbije, koji su prozreli njihove namere, njihov lopovluk i mafijašluk, svuda i na svakom mestu, pa i u Vladimircima", navela je Jovanović.
 
Svog novog stranačkog šefa nije štedela, iznoseći upitne detalje o njemu, pa je tako 2008. godine Gordani Čomić, nekadašnjoj političkoj protivnici, pričala o promeni Aleksandra Vučića, navodeći da je "bio sklon tim manično-depresivnim epizodama, ali ovo je sada nešto što ipak ima drugi karakter i što može drugačije da se karakteriše, a tiče se odricanja svega što je srpsko i odricanja same pomisli na to da naš narod može da se vrati tamo gde je živeo."
Tvrdila je da je Vučić saradnik britanske obaveštajne službe, nazivajući ga "velikim mišom", koji se predstavlja kao snažan, jak i moćan. Optuživala ga je da je zajedno sa još četiri osobe tukao atletskog reprezentativca u loži stadiona Crvene zvezde, te da su ga jednom prilikom napali navijači, zbog čega je izvadio legitimaciju poslanika kako bi se odbranio.
 
"Pošto smo mi, kao što on kaže, čekali da ga se oslobodimo, zaista, takvog agenta, prevaranta i licemera, barona Minhauzena, molim državne organe (gospođo Čomić, izvinite i hvala vam na ovom vremenu), a pre svega MUP i BIA, da što pre dođu sa izveštajem i da postavimo pitanje za koje sve obaveštajne službe (za MI 6 je provereno) radi Vučić i ko ga prati u svim ovim njegovim protivzakonitim i protivustavnim delatnostima kojima se bavi ovih dana u Srbiji", navela je Jovanović u novembru 2008. 
 
SNS je nazivala "fantomskom strankom", "odmetničkom grupom", tvrdeći da Nikolić "nije sposoban da organizuje sastanke i grupe sa kriminalcima", kao što to može Vučić, koji je "mozak cele operacije". U nekoliko navrata optuživala je Vučića za saradnju sa britanskom tajnom službom, o čemu su radikali diskutovali i na sednici skupštinskom Odbora za bezbednost. Ipak, Vučić je od Bezbednosno-informativne agencije tražio i dobio pisano obaveštenje da nije špijun. 
 
Dug niz optužbi koje je Jovanović upućivala Srpskoj naprednoj stranci, pročitajte u tekstu Istinomera, na OVOM LINKU.
  • Objektivno

    21.11.2021 14:44
    Nisam za Šešelja jer i on gubi nad sobom kontrolu ali i meni se činilo da je Šešelj bolji od AV , da je bolji kao pravnik. Ovo šta se dešava je horor film.

    Sama činjenica i da se na sudu odbranio govor da je Šešelj dobar pravnik i kada o pravu govori on se uozbilji i govori pametno.

    A što se tiče zamerki na Haški tribunal - njegove stavove dele i mladi obrazovni Holanđani koji na svoj pravni sistem prigovaraju da je zaostao kao i mi na naš i sve bolje razumeju probleme koje smo imali, od kako imaju probleme sa migrantima.

    Tako da NVO-i i novinari i to treba da imaju u vidu i da se povežu sa mladim pravnim stručnjacima u Holandiji da vide da niije sve tako i da ima istine u onome što Šešelj govori iako je često previše bezobrazan za idealnog političara.
  • 9

    19.11.2021 19:03
    Našla
    vreća zakrpu. Prostaci , nekulturni i nevaspitani
    na gomili.
  • Milos

    19.11.2021 15:38
    ggb
    ceka se Seselj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.