Brnabić: Napadi na Linglong su možda organizovani protiv kineskih investicija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je inspekcija rada stalno na terenu, a da je u sredu naloženo da se radnici u fabrici Linglong u Zrenjaninu izmeste i imaju bolje uslove.
Brnabić: Napadi na Linglong su možda organizovani protiv kineskih investicija
Foto: 021.rs

Premijerka je navela da "ne isključuje mogućnost da su napadi na fabriku Linglong organizovani protiv kineskih investicija".

Brnabić je za televiziju B92 kazala da će Vlada insistirati na tome da se radnici izmeste i da imaju bolje uslove.

"Rekla sam nekoliko puta i ponoviću – svi koji posluju u Srbiji moraju da posluju u skladu sa našim zakonima, uključujući i Zakon o radu. Ono što nije u redu, mogu da uverim sve građane da će Vlada i nadležne službe reagovati", navela je predsednica Vlade Srbije.
 
Brnabić je ocenila da se evroposlanica Zelenih Viola fon Kramon "oglašava na sve teme u Srbiji, koliko god unutrašnje bile". 
 
"Fon Kramon Srbiji spočitava borbu protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova", tvrdi Brnabić i dodaje da "čak i lobira za to da i pet država članica Evropske unije koje nisu priznale Kosovo, to urade".
 
"Ali istovremeno (Fon Kramon) dolazi i komentariše Linglong i vijetnamske radnike ili kineske radnike. Dakle, sve što može da našteti Srbiji vi možete da nađete tu Violu Fon Kramon", navela je Brnabić. 
 
Ona je dodala da se Fon Kramon toliko meša u unutrašnje stvari u Srbiji da je "ušla u izbornu trku u Srbiji", navodeći da ima svoje favorite u Srbiji koje podržava.
  • Лиманац

    21.11.2021 12:12
    Од Кинеза, више нећу ништа….
    Не требају ми више ни њихови лампиони за Нову годину!
  • gradjaninX

    20.11.2021 21:24
    Kineske investicije redovno padaju u Kini, bukvalno se ruse. Ove godine samo nesto preko 20 novih mostova im je palo, preko 30 zgrada od kojih 10tak oblakodera, a najvisi poslovni toranj, zavrsen pre par godina, je iseljen jer je poceo da se njise (i sad dok kucam ovo njise se) i glavna je nacionalna sprdnja u Kini.
    U Kini se umesto armature koristi bambus i koje kakvo siprazje, zgrade se cesto ne zavrsavaju, a zavrsene padaju, nove luksuzne kuce propadaju za par godina i neuseljive su...

    Kina...
  • Baba Draginja

    20.11.2021 08:50
    Sit gladnom ne veruje
    Lako je iz tople vile na Dedinju vrsiti zamenu teza.
    Bruka u kakvim uslovima ovi radnici zive. Toliki jad i bruka da nema dalje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.