Janković povodom Svetskog dana deteta: Izuzetno teške dve godine, posebno za decu sa invaliditetom

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je povodom Svetskog dana deteta, da su poslednje dve godine bile izuzetno teške za sve, a naročito za decu.
Janković povodom Svetskog dana deteta: Izuzetno teške dve godine, posebno za decu sa invaliditetom
Foto: 021.rs

"Najviše problema imaju deca sa invaliditetom, siromašna ili deca koja su na institucionalnom smeštaju i koja se suočavaju sa zanemarivanjem, a neretko i zlostavljanjem", rekla je poverenica Janković u pisanoj izjavi.

Ona je ukazala i na izraženo vršnjačko nasilje naročito u digitalnom okruženju u kojem deca provode najviše vremena, često bez nadzora odraslih.
"Svedoci smo da su roditelji, u pojedinim slučajevima samohrani, razvedeni, bolesni ili sa nedovoljno sredstava za život, u pravoj trci sa vremenom. Takođe, zbog pandemije roditelji i deca morali su da se brzo prilagode prelasku na 'online' nastavu, a mnogi nisu imali dovoljno znanja ili sredstava da pomognu najmlađima", navela je Janković.
 
Ova institucija je pripremila poseban izveštaj o diskriminaciji dece, koji će uskoro biti predstavljen u Skupštini Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija