Savetnica generalnog sekretara UN: Uklonite mural Ratku Mladiću

Savetnica generalnog sekretara UN za prevenciju genocida Alis Vairimu Nderitu, koja je boravila u trodnevnoj poseti Beogradu, pozvala je da se ukloni mural posvećen haškom osuđeniku Ratku Mladiću.
Nderitu je navela da priznanje da se, kako je rekla, "desio genocid" ne znači negiranje da su se desili i drugi zločini, kao što ni osuđivanje neke osobe za genocid ne znači da je krivica kolektivna.
Ona je za N1 rekla da smatra da debata u vezi sa muralom Mladiću otkriva dublje procese i poručuje da o tome društvo treba da razgovara.
"On pruža prostor, ali ne bi trebalo da postoji. Moj stav i savet svima sa kojima sam razgovarala bio je: Molim vas, uklonite mural. To je savet od nekoga ko je video toliko nasilja i toliko ratova u svetu, i zato kažem: Uklonite mural. A kada kažem da se ukloni mural, mislim i na ostale murale na kojima su ljudi koji su osuđeni, ali iskoristite ovu krizu kao priliku da se pokrene razgovor kako da se povede zemlja dalje", poručila je Nderitu.
  • Vladan

    22.11.2021 16:14
    @Лиманац

    Nije frka, ima ko će...
  • Лиманац

    22.11.2021 06:46
    Нећемо.
  • Preambula

    21.11.2021 12:08
    Zlocinac je naredio ili nije sprecio ubijanje hiljade razoruzanih protivnika. Svako ko ga brani,trebao bi zamisliti suprotnu situaciju. Hiljade srpskih vojnika se predalo nakon izgubljene bitke,razoruzalo i neki je bolestan um odlucio da ih strelja. Ubijani su danima i zatrpani u iskopane kanale. Sta bi onda rekli,pomislili ? Bolestan um . Bolestan um .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.