Poslanica Evropskog parlamenta poručila Selakoviću: Izvinite se vijetnamskim radnicima

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon pozvala je vlasti u Srbiji da se pozabave uređenjem svoje zemlje i izvine vijetnamskim radnicima za nehumane uslove rada.
Poslanica Evropskog parlamenta oglasila se preko svog Tviter naloga i reagovala na optužbe ministra Nikole Selakovića da ona pokušava da satanizuje Srbiju iznoseći neistine o "modernom ropstvu" i "upotrebi trgovine ljudima zarad radne eksploatacije".
Naime, Viola fon Kramon oglasila se preko svog Tviter naloga povodom zabrinjavajućih dešavanja oko vijetnamskih radnika i nehumanih uslova u kojima žive i rade. Ona je tada navela da je "potpuno neočekivano da Srbija toleriše izgradnju i održavanje fabrike koja se, kako se navodi, služi trgovinom ljudima i prinudni rad", prenosi Nova.rs.
Kao odgovor na takvu njenu objavu Ministrarstvo spoljnih poslova se preko svog zvaničnog Tviter naloga obratilo javnosti i navelo da je ministar Nikola Selaković ocenio optužbe Viole fon Kramon kao pokušaj da se Srbija satanizuje.
 
"Očekujemo konstruktivne kritike gospođe Fon Kramon i bilo kojeg drugog člana Evropskog parlamenta", navedeno je u tvitu.
 
 
 
U odgovoru na takvo obraćanje srpskog Ministarstva spoljnih poslova Viola fon Kramon saopštila je da ne može da shvati vlast koja, umesto da uređuje svoju zemlju, brani zloupotrebu ljudi i radnu eksploataciju.
 
"Ne mogu više ovu vlast da shvatim ozbiljno. Umesto izvinjenja vijetnamskim radnicima za nehumane uslove, oni brane trgovinu ljudima i moderno ropstvo optužujući mene. Počnite da upravljate svojom zemljom", objavila je Fon Kramon.
 
  • Pravdoljubivost

    22.11.2021 23:04
    Poštovanje
    A ko će da se pozabavi time da se izvine vlada nama, prostom narodu Srbije, za uslove rada? I šta nam bolje to donosi?
  • Ž

    22.11.2021 08:58
    Podrška
    Respekt za Gospodju Fon Kramon. Najzad glas razuma protiv teškog zla koje smo dopustili i sad ne možemo da ga se oslobodimo.
    Ide proleće!
  • predrag

    22.11.2021 08:25
    Dobro kaze zena.
    Ali lako je pricati drugome, mogla bi da kaze i svojima: prvo kako je virus dosao u EU i zasto istrajava - isto kao Vijatnamci kod nas, tako i kod njih stalno dolaze Azijati i rade u slicnim uslovima ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.