Počela izgradnja beogradskog metroa, Vesić: Ne razumem zašto se neko buni zbog toga

Izgradnja metroa u Beogradu počela je danas u Makiškom polju.
Zamenik gradonečelnika Beograda Goran Vesić kazao je da je ovo najvažniji projekat glavnog grada u 21. veku i da će Beograd do 2030. godine dobiti dve linije metroa dužine 42 kilometara sa 43 stanice, 223 kilometara BG voza sa 76 stanica i 500 polazaka dnevno i 42,6 kilometara nove tramvajske mreže.
"Dve linije metroa koštaće oko 4,6 milijardi evra, proširenje BG voza i novi tramvaji oko 1,5 milijardi, a to iznosi oko pet godišnjih budžeta, pa je jasno da mi sami ne bismo mogli da finansiramo ovakav projekat u tako kratkom roku", kazao je Vesić podsećajući da je država stala iza projekta.
Prema njegovim rečima, ovo je "korak od sedam milja" i najveći iskorak u budućnost Beograda u 21. veku.
 
Vesić je najavio da će do kraja ove godine biti potpisan međudržavni sporazum između Srbije i Rusije o rekonstrukciji postojećih linija BG voza, gradske i prigradske železnice i kupovini novih tramvaja.
 
"Gradiće se nove linije BG voza prema Surčinu i Obrenovcu, a proširiti kapaciteti prema Mladenovcu i Lazarevcu. Spojićemo Pančevo sa Beogradom tako da će stanovnici svih prigradskih naselja Beograda i Pančeva imati voz do centra i nazad u špicu na 10, 12, 15 minuta i van špica na 45 minuta", rekao je Vesić.
 
Smatra da će to konačno integrisati prigradske opštine sa centrom Beograda.
 
Vesić je komentarisao i najavu pokreta Ekološki ustanak, koji je objavio da će danas u podne organizovati protest na beogradskom vodoizvorištu Makiš, jer smatra da će biti ugroženo izgradnjom metroa.
 
"Metro ima stotine i stotine gradova u svetu i nikada i nigde se nije desilo da se neko buni jer njegov grad dobija metro. Mogu da razumem da se ne slažemo politički, da ne delimo istu viziju razvoja grada, razumem i pravo na proteste, ali da ima ljudi koji žele da spreče da se gradi metro zaista ne mogu da razumem", rekao je Vesić.
  • Predstavnik

    22.11.2021 13:51
    PDN
    Mnogo toga ti ne razumes zato i jesi u vlasti.
  • Zoki021

    22.11.2021 11:46
    Vesara
    Vesara stari lažov iz doba kad je još bio u DS !!
  • V

    22.11.2021 11:36
    Stvarno
    Ne razumeš? Jadniče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija