Državljanin Srbije povređen u nesreći u Bugarskoj u dobrom je opštem stanju

Ljuljzim Sulejmani iz Preševa, koji je među preživelim putnicima iz autobusa koji se zapalio u Bugarskoj, u dobrom je opštem stanju i nema ozbiljnijih povreda.
To je potvrdio ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović.
 
On je Sulejmanija, koji je smešten u bolnici Pirogov u Sofiji, posetio danas posle podne, sa šeficom konzularnog odeljenja Slavicom Panić.
"On je u dobrom opštem stanju, nema nekih ozbiljnijih povreda. Naravno, kao i posle svake ovakve tragične nesreće, on mora da ostane na nekim ispitivanjima, ali očekujem da uz negu, pažnju i njegovo dobro opšte stanje, vrlo brzo izađe iz bolnice i ode kući", rekao je Jović.
 
Dodao je da je ambasada Srbije u Bugarskoj Sulejmaniju ponudila svaku vrstu podrške i pomoći.
 
"Stupili smo u kontakt sa njegovom porodicom, čuli smo se sa njegovim ocem, koji je već u Sofiji i stavili smo im se apsolutno na raspolaganje", rekao je Jović.
Naveo je da je sa Sulejmanijem, koji je 1995. godište, u autobusu bila i njegova verenica, državljanka Severne Makedonije koja je, dodaje, takođe povređena i nalazi se u istoj bolnici.
 
"Nisam imao priliku i nju da vidim. Iz onoga što su mi rekli, pretpostavljam da je nešto teže povređena od njega, ali je isto tako boljeg opšteg stanja, nije na intenzivnoj nezi, tako da očekujem da oboje vrlo brzo napuste bolnicu. Naravno, to neće biti sutra, ali ako sve bude u redu pretpostavljam da će u narednim danima moći da napuste bolnicu", dodao je Jović.
 
U saobraćajnoj nesreći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, rano jutros u tri sata zapalio se autobus sa severnomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula.
 
U toj nesreći poginulo je 46 putnika, a sedam povređeno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija