Protest zbog Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji danas u Beogradu

Protest protiv donošenja Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji, kompanije "Rio Tinto" i "uništavanja" vodoizvorišta Makiš održaće se danas ispred Predsedništva u Beogradu.
Protest organizuju inicijative "Kreni-promeni" i više ekoloških udruženja.
"Peticije protiv dolaska 'Rio Tinta' i protiv Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi potpisalo je ukupno preko 200.000 građana, što jasno ukazuje na ogromno nezadovoljstvo", rekli su iz te inicijative.
Predstavnici više ekoloških udruženja predali su u utorak Skupštini Srbije zahteve kojima se traži povlačenje izmena i dopuna Zakona o eksproprijaciji, kada se na platou ispred Skupštine okupilo nekoliko stotina ljudi.
 
Iz "Kreni-promeni" su naveli da je protest podržao veliki broj ekoloških organizacija i građanskih inicijativa, među kojima su "Ne damo Jadar", "Odbranimo reke Stare planine", Skupština slobodne Srbije i druge.
 
Protest će početi u 18 časova.
  • FIS

    24.11.2021 09:23
    Nemilosrdni i nakazni
    Alo bre! SNS talibanI, što Srbiju razoriste-Dosta bre više! Nije vam ovo Sudan i da svakoga dana vršite državni udar na Srbiju i njene građane. Probudi se Srbine moj, mnoge si bitke dobio ova je najvažnija i najveća. Radi se o tome da li ćeš postajati. Ti nemaš više ništa osim golog života koga jedino možeš priložiti za carstvo nebesko.
    Više niko nema izgovor, zna se da spasonosne promene neće doći upotrebom olovke, nego motke.
  • Sandor Jovan

    24.11.2021 09:06
    Političari su službenici NAROD

    "Gospoda vam izgledaju veliki jer klečite, ustanite da vidite kako su mali"

    - Matija Gubec.

  • Dale

    24.11.2021 09:05
    Dale
    Ovo je vele izdaja od nacionalnog znacaja!!! Ako im prodje ovaj zakon niko vise nejce biti siguran! Narodski...niko nije vlasnik nicega i nema prava ni na zalbu! Svidi mise vas plac,kuca,zgrada...blizak sa vlascu imam prava davas isteram i sagradim sta hocu jer je od drzavnog znacaja taj objekat! Eto to vam je ukratko taj zakon a vi i dalje kuckajte poruke iz tudjih stanova!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.