Tepić: Nigde na svetu ne postoji ovakvo divljanje i zadiranje u privatnu imovinu

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas u Rumi da bi usvajanje "katastrofalnog" Zakona o eksproprijaciji potvrdilo sve ono na sta je SSP upozoravala.
Tepić: Nigde na svetu ne postoji ovakvo divljanje i zadiranje u privatnu imovinu
Foto: 021.rs

Ona je dodala da "nigde na svetu ne postoji ovakvo divljanje i zadiranje u privatnu imovinu".

"Ova bahata i pohlepna vlast ne samo da će zloupotrebiti zakone da bi došla do profita, nego će to pokušati i da legalizuje. Ukoliko se ovakav zakon usvoji imaćemo situaciju da ako država odluči da je nešto javni interes, neki prostor, prolaz, u roku od pet dana se odlučuje po hitnom postupku da morate da odete sa svoje kuće", kazala je Tepić na konferenciji za novinare.

Tepić je rekla da se radi o "najneprijateljskijem režimu protiv sopstvenih građana" iza koga će ostati "potpuno pogažena i prezadužena država".
 
Ona je rekla da je u planu SSP nakon promene režima i formiranje specijalne tužilačke policije, kao i donošenje zakona o poreklu imovine, koji "ne podrazumeva plaćanje ekstraprofita".
 
Prema njenim rečima SSP će tražiti i donošenje lustracionog zakona, po kome neko ko je bio predmet krivične istrage ne može više da se kandiduje za javnu funkciju niti da "ikada dođe u situaciju i na poziciju da ponovo donosi takve odluke".
 
Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović izjavio je da program te stranke podrazumeva da će strani investitori biti dobrodošli, ali da će "dobiti subvencije iz budžeta samo ako omoguće građanima minimalnu prosečnu platu u Srbiji i ako koriste 50 odsto domaćih sirovina i repromaterijala".
  • Joca

    24.11.2021 18:35
    Kako ne postoji? Pa ako se usvoji zakon, postojaće ovde - ali mi ipak nismo svet! :D

    Jako me zanima da li će (ukoliko odnesu pobedu) terati do kraja i da li će odgovarati svi koji imaju nešto da objasne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.