Brnabić: Krizni štab traži kovid propusnice od 24 sata i raspust od 20. decembra

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je epidemiološka situacija mnogo bolja nego što je bila u proteklom periodu.
Brnabić: Krizni štab traži kovid propusnice od 24 sata i raspust od 20. decembra
Foto: FoNet

Dodala je da je u sredu imala konsultacije sa medicinskim delom Kriznog štaba, koji insistira da se važenje kovid propusnica produži na 24 sata u zatvorenim objektima, uključujući i skijališta uz ski pas.

Brnabić je u Skupštini Srbije poslanicima rekla da je medicinski deo štaba predložio i da raspust počne 20. decembra i da traje do 10. januara.
"Nismo stigli ove nedelje da imamo sednicu Kriznog štaba, ali imamo konsultacije i razgovaramo otvoreno", rekla je Brnabić.
 
Revakcinisano je 55 odsto, a treću dozu dobilo je 26,6 odsto punoletnog stanovništva, navela je Brnabić i ukazala da je brine nedovoljna vakcinacija mladih.
 
"Stalno o tome pričano, u populaciji od 18 do 30 godina svega je 28,1 odsto vakcinisanih, a od 12 do 17 godina samo 3,27 odsto. Molim i pozivam sve koji se još nisu vakcinisali da to urade. Mi u ovom trentutku imamo skoro 3.100.000 vakcinisano prvom dozom, a ako računamo i starije od 12 godina, to je 49,7 odsto stanovništva", rekla je Brnabić.
  • @Banderaš

    26.11.2021 09:34
    Jedino što u celom svetu važe godinu dana a ne pola godine. Tamo izgleda je važno da se stvarno obuhvati stanovništvo, a ne samo uvale vakcine. Iskreno, vakcinisala sam se sa dve doze, preležala kovid, imam antitela koja prelaze sve granice, a ipak mi je zabranjeno kretanje ako ne primim treću dozu koja mi ne treba, eto to je problem.
  • Gastarbajter

    26.11.2021 07:59
    A kako cete nas koji dolazimo za praznike kontrolisati? Ulazak sa pcr? Mi bustere nismo dobili tako da nasi zeleni sertifikati po vasem zakonu su nevazeci? Znaci nece biti kafana. Ili pravite razliku izmedju nas i ostalih gradjana Srbije koji zive u zemlji?
  • Banderaš

    26.11.2021 07:32
    16 vek
    U Švajcarskoj npr,ne možete ući u ni jedan restoran bez propusnice,u Istanbulu ne možete ući u metro,muzeje,pozorište,tržne centre bez propusnica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.