Most Gazela i autoput kroz Beograd odblokirani

Saobraćaj na mostu Gazela i autoputu kroz Beograd ponovo je moguć u oba smera, a okupljeni građani su se sklonili sa kolovoza.
Više stotina građana bilo je okupljeno na autoputu kod Centra Sava i nakon 15h, za kada je bio najavljen kraj blokada saobraćajnica širom Srbije.
 
Blokadu u tom delu grada obeležilo je više čarki među okupljenima, kao i sa vozačima automobila koji su stajali zaglavljeni.
Više stotina građana izašlo je i sa beogradske i sa novobeogradske strane na most Gazela, gde je bio prekinut saobraćaj u oba smera.
 
Policija u opremi za demonstracije ih je blokirala, deo aktivista nalazio se u Ulici kneza Miloša u centru, a deo je blokirao saobraćaj kod Sava centra. 
 
Saobraćaj je bio zaustavljen i ispod mosta, na Mostarskoj petlji, kao i kod Beogradskog sajma gde su se nalazili članovi inicijative Kreni-promeni. 
Policijska blokada sačekala je aktiviste ispred PS Savski venac u Beogradu, nadomak Gazele. Bilo je nadgurivanja aktivista s policijom, bilo je i verbalnog sukoba.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije danas da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, ali su građani uprkos velikom broju pripadnika policije blokirali i ulicu Kneza Miloša, jednu od centralnih ulica u Beogradu.

Saobraćaj je na sat vremena bio oblokiran i u drugim gradovima Srbije.

  • pajo patak

    27.11.2021 15:31
    tako je
    ko seje vetar, požnjeće oluju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.