VIDEO: Zahtev da se ispita odgovornost policajca koji je prebacio ženu preko ograde pored kolovoza

Beogradski centar za ljudska prava uputio je MUP-u i Zaštitniku građana inicijatvu za preispitivanje odgovornosti policajca A. K.

Kako su naveli u Beogradskom centru za ljudska prava, dostavili su informacije o "nezakonitom, neprofesionalnom i ponižavajućem postupanju policijskog službenika A. K." prema građanima koji su učestvovali u blokadi saobraćajnice.

"Video zapisima koje su građani tokom dana objavljivali na društevnim mrežama, zabeleženo je kako službeno lice, bez povoda, u dva navrata, gura muškarca koji mu je, prethodno, sa značajne udaljenosti uputio pitanje: 'Sad ćete da gurate goloruki narod?'", navode u Centru.
 
 
Dodaju da se potom vidi i kako "upotrebom fizičke snage gura i prebacuje ženu preko bankine pored kolovoza, iako je ona prethodno mirno hodala pored njega, ne pružajući nikakav otpor".
 
 
"Imajući u vidu odredbe člana 225 i 227. Zakona o policiji molimo vas da po sopstvenoj inicijativi pokrenete postupak kontrole zakonitosti rada ovog policijskog službenika, koji je čak kao jedan od 'uglednih' policijskih službenika biran da predstavlja rad Ministarstva unutrašnjih poslova za vreme vaše kampanje 'Mi smo uvek tu'", dodaju iz Beogradskog centra za ljudska prava.
  • Niko

    30.11.2021 13:33
    Bravo za policajca,da su svi tako uradili profesionalno ljudi nebi cekali satima u koloni zbog politickog skupa kojim rukovodi " masinski mozak".
  • Kursadzija

    29.11.2021 10:13
    Juuuu, koliko botovaaaaa....
  • xqt

    28.11.2021 20:35
    Srbija među batinašima
    A.K. je pokazao kakav policajac ne treba da bude. Ponašao se kao da je pripadnik nazadnjačkih batinaških odreda. Sada bi red bio da vođa, tetkin sestrić, sarapa i vučićević ponude neko objašnjenje, a možda i opljunu po Đilasu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija