Obeleženo 80 godina od bitke na Kadinjači

Na Kadinjači kod Užica danas je obeleženo 80 godina od bitke iz Drugog svetskog rata u kojoj su u borbi sa nemačkim snagama stradali borci Radničkog bataljona.
Državnu ceremoniju polaganja venaca predvodila je ministarka za rad i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević koja je kazala da je Kadinjača mesto "iz kojeg izvire hrabrost, gordost, požrtvovanost, a pre svega rodoljublje".
"Pre 80 godina ovaj kraj je doživeo velike slobodarske trenutke i velika stradanja - sedište prve slobodne teritorije na području okupirane Evrope u Drugom svetskom ratu, ali i mesto velikih žrtava za slobodu u borbi protiv fašizma", navela je ministarka.

Vence su u okviru Spomen-kompleksa "Kadinjača" položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, gradonačelnica Užica Jelena Raković, predstavnici SUBNOR-a Srbije, predstavnici udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i građani. 

  • Predrag

    01.12.2021 19:31
    Bespotrebno žrtvovanje
    Nažalost ovo se ne može nazvati bitkom, nego vatrenim okršajem nacističke vojske sa žrtvovanim radnicima iz Užica! Žrtvovani da bi Tito i ekipa imali vremena da pobegnu preko Zlatibora, potpuno bespotrebno!
  • Sabahudin

    30.11.2021 05:46
    Omerović
    "Slavko oči moje, daj bombu..."
    Eh, kakvi su to bili filmovi
  • Баја

    29.11.2021 23:59
    Брзо смо своју историју заборавили и постали поданички народ. Преци би нас се одрекли. Форсира се аутошовинизам, пласира фалш- историја, а и те како имамо на шта да будемо поносни!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija