Nacionalni Savet rumunske nacionalne manjine reagovao zbog uvreda Bokana na račun Rumuna

Nacionalni Savet rumunske nacionalne manjine najoštrije osuđuje govor mržnje svake vrste, a naročito onaj koji je Dragoslav Bokan na Pinku uputio rumunskom narodu.
Kako navode u ovom Savetu, njegov govor smatraju sramnim i nedopustivim. 
"Rumunski narod se kroz istoriju pokazao kao prijateljski srpskom narodu jer nas je zajednička sudbina vezala u teškim vremenima i okretala nas je jedni drugima, a i dalje drži zajedno. Poštujemo politički pluralizam i pravo svakoga na svoje mišljenje i političko opredeljenje ali se ono ne sme vezivati za celokupan narod, poistovećivati sa njime a naročito ne stavljati u kontekst kakav je predstavljen u navedenoj emisiji", kažu u Savetu.
Podsetimo da je komentarišući blokade puteva koje su u subotu organizovane širom Srbije u znak protesta zbog usvajanja zakona o eksproprijaciji i referendumu, reditelj Dragoslav Bokan u izjavi za TV Pink vređao Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi i proglasio je za nacionalnog neprijatelja.
 
"Potreban je odgovor, ne samo to 'oni su grozni, oni su ovakvi, onakvi'. Jesu, ali to nije tema. Marinika Tepić je pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod, koja je ušla kod Čanka u njegovu antisrpsku organizaciju kada je bila mlada devojka i studirala šta? Rumunski jezik! Iz rumunske porodice! Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj! Ona je nacionalni neprijatelj, ne samo ideološki i politički", rekao je Bokan.
 
 
Na ovo je reagovala opozicija, o čemu više OVDE.
  • Sabahudin

    30.11.2021 20:51
    Omerović
    Bokan je pokazao ko je i šta je tokom rata u BiH.
  • Vasilije

    30.11.2021 19:49
    Zna se
    Stari fasista, nikad miran... Srbijo, idemo do slobode od ovakvih! Amin!
  • ozvalavljen

    30.11.2021 16:11
    Mouth saliva
    Botovi nije li vas bar malo sramota?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija