VIDEO Opozicija: Marinika Tepić javno proglašena državnim neprijateljem zbog nacionalnog porekla

Grupa opozicionih stranaka upozorila je da je potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić javno proglašena državnim neprijateljem zbog svog nacionalnog porekla.
VIDEO Opozicija: Marinika Tepić javno proglašena državnim neprijateljem zbog nacionalnog porekla
Foto: 021.rs
"Marinika Tepić je već danima izložena napadima i neistinama, koje osmišljava izborni štab Aleksandra Vučića, ali je vrhunac beščašća realizovan danas kada je javno proglašena državnim neprijateljem zbog njenog nacionalnog porekla", navele su opozicione stranke. 
Komentarišući blokade puteva koje su u subotu organizovane širom Srbije u znak protesta zbog usvajanja zakona o eksproprijaciji i referendumu, reditelj Dragoslav Bokan je u izjavi za TV Pink vređao Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi i proglasio je za nacionalnog neprijatelja.
 
 
"Potreban je odgovor, ne samo to ‘oni su grozni, oni su ovakvi, onakvi’. Jesu, ali to nije tema. Marinika Tepić je pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod, koja je ušla kod Čanka u njegovu antisrpsku organizaciju kada je bila mlada devojka i studirala šta? Rumunski jezik! Iz rumunske porodice! Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj! Ona je nacionalni neprijatelj, ne samo ideološki i politički", rekao je Bokan.
Grupa opozicionih partija je navela da "neće dozvoliti da Vučić, koji je prebrojavao krvna zrnca svim ljudima u regionu tražeći ubistva 100 za jednog, za šta nikada nije odgovarao, i ovaj put prođe bez posledica". 
 
Saopštenje su potpisali SSP, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Pokret slobodna Srbija i Ujedinjeni sindikati Srbije Sloga.
 
Oglasila se i Marinika Tepić koja je najavila podnošenje krivične prijave za izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje.
 
Građanski preokret: Tužilaštvo hitno da reaguje
 
Građanski preokret pozvao je Republičko javno tužilaštvo da hitno reaguje "zbog izvršenja krivičnog dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije od strane Dragoslava Bokana".
 
"Njegova izjava je nedvosmisleno izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti prema Rumunima. On je istovremeno počinio i krivično delo povrede ugleda Marinike Tepić zbog nacionalne pripadnosti", navodi se u saopštenju Građanskog preokreta.
 
Kako se dodaje, "emitovanje izjave Dragoslava Bokana je dovoljan razlog i za najstrože sankcionisanje televizije Pink", za koju je izjava data.

Komentari 111

  • Timotije

    01.12.2021 01:22
    BoZe
    Ovaj Bokan je odrastao covek ,i mora da snosi gradjansku odgovornost.
    Ova Tepicka nije vredna spomene ko politicarka,Djilas je tu Lisica ...ona pere putic za njega ,a ostali misevi naokolo pevaju.
    Jadna Opozicija,nit plana,nit programa,nicega ...samo Vicica smaknuti...isto kao sa Milosevicem 2000 pa vi vidite .
    Jednostavno ova Opozicija nema politicku kulturu,Srbin voli da rusi kao Marko Kraljevic
  • dijasporac

    30.11.2021 23:48
    @advokat
    Rumunija nije usla u 1.svetski rat 1914 jer je gledala svoj interes a ne interes Srbije, bojali su se Ruske imperije i njenog napredovanja prema Bosforu. Tek kada je Rusija slomila Austrougarsku u leto 1916 Rumunija se ukljucila u 1.svetski rat na tad vec nazirucoj pobednickoj strani, strani Atante. Cist sicardzijski odnos, interes, sto je i normalno ali je daleko od gluposti koju si napisao da je Rumunija zbog dobrosusedskih odnosa eskivirala Austrougarsku.

    Tu istu pragmaticnost su pokazali i 1999, zarad ubrazanog i ekonomski neopravdanog ulaska u EU i NATO su dali svoju teritoriju i nebo za napade na Srbiju. Dobrosusedski odnosi, haha, Srbi imaju mozak koji pamti stvari tog dana pre podne, na zalost.
  • Nemanja

    30.11.2021 23:42
    Režiser...
    Režiseri, i ovaj što laje i onaj glavni što režira se ne boje i ne mrze Rumune i Rumunku...njima je frka za Rumunski scenario ;)
    Ako, ako, vidimo se u subotu... :)

    P.S.
    Kad smo već kod Rumuna, glasao bih i za Tepeša Drakulu glavom, bradom, kocem i očnjacima, samo da vam vidim leđa, bando!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.