MUP ponovio broj za građane da prijave blokadu puteva i nasilje tokom protesta

Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, mogu prijaviti MUP-u.
MUP ponovio broj za građane da prijave blokadu puteva i nasilje tokom protesta
Foto: Pixabay
Kako je saopštilo ovo ministarstvo, broj za prijavu je 0800 104 103.
"Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja", navodi se u saopštenju.

MUP još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.

"Podvlačimo da svu odgovornost za sve što može da se desi na skupovima koji nisu prijavljeni ili odobreni u skladu sa zakonom od strane nadležnih organa snose isključivo organizatori neprijavljenih skupova", navodi policija.
 
Oni dodaju prijava nasilja usled blokade puteva i saobraćaja može da se obavi i putem mejla, slanjem poruke na adresu prijaviblokadu@mup.gov.rs
 
Uvođenje ovog broj najavio je ministar policije Aleksandar Vulin kada je rekao da policija na zakazanim protestima protiv Rio Tinta, Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu neće koristiti silu. Prethodno je rekao da hoće.
  • Nemanja

    02.12.2021 18:33
    Telefonanija
    Mislim da je svima apsolutno jasno da ih treba zajebavati na ovaj broj u subotu do besvesti ili prijavljivati nepostojeće blokade, ali hajde da napišem ;)
    Vidimo se na mostu!
  • Filip

    02.12.2021 16:29
    @Ilija
    Sportiste i javne licnosti zabole bas i za Srbiju i za Srbe, ako ima nesto da se ucari i iscedi od glupih Srba puna kapa... Srbuju iskljucivo dok im se isplati, "srpska maceha" je najbolji primer toga... Dobro im je dok ima ovaca za sisanje, a Vucic im je obezbedio narodne ovce da ih lepo osisaju...
  • Mislioc

    02.12.2021 16:16
    Drzavu je moguce izgraditi samo na zgaristu TV Pinka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija