MUP ponovio broj za građane da prijave blokadu puteva i nasilje tokom protesta

Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, mogu prijaviti MUP-u.
MUP ponovio broj za građane da prijave blokadu puteva i nasilje tokom protesta
Foto: Pixabay
Kako je saopštilo ovo ministarstvo, broj za prijavu je 0800 104 103.
"Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja", navodi se u saopštenju.

MUP još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.

"Podvlačimo da svu odgovornost za sve što može da se desi na skupovima koji nisu prijavljeni ili odobreni u skladu sa zakonom od strane nadležnih organa snose isključivo organizatori neprijavljenih skupova", navodi policija.
 
Oni dodaju prijava nasilja usled blokade puteva i saobraćaja može da se obavi i putem mejla, slanjem poruke na adresu prijaviblokadu@mup.gov.rs
 
Uvođenje ovog broj najavio je ministar policije Aleksandar Vulin kada je rekao da policija na zakazanim protestima protiv Rio Tinta, Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu neće koristiti silu. Prethodno je rekao da hoće.
  • Nemanja

    02.12.2021 18:33
    Telefonanija
    Mislim da je svima apsolutno jasno da ih treba zajebavati na ovaj broj u subotu do besvesti ili prijavljivati nepostojeće blokade, ali hajde da napišem ;)
    Vidimo se na mostu!
  • Filip

    02.12.2021 16:29
    @Ilija
    Sportiste i javne licnosti zabole bas i za Srbiju i za Srbe, ako ima nesto da se ucari i iscedi od glupih Srba puna kapa... Srbuju iskljucivo dok im se isplati, "srpska maceha" je najbolji primer toga... Dobro im je dok ima ovaca za sisanje, a Vucic im je obezbedio narodne ovce da ih lepo osisaju...
  • Mislioc

    02.12.2021 16:16
    Drzavu je moguce izgraditi samo na zgaristu TV Pinka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.