Tadić: Rio Tinto došao u vreme Koštuničine vlasti

Tvrdnje Aleksandra Vučića da su Rio Tinto u Srbiju dovele bivše vlasti, a ne on, imaju za cilj da proteste usmere protiv bivše vlasti, ali i da se time razvodni pritisak na njegovu vlast.
To je za "Danas" izjavio nekadašnji predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.
Protesti bi samim tim bili usmereni ka "nestranačkom" i "antipolitičkom", što svih proteklih godina samo Vučiću ide na ruku, ocenio je Tadić, kojeg je Vučić na konferenciji za novinare označio kao jednog od krivaca za dolazak kompanije Rio Tinto u Srbiju.
"Zaštita životne sredine je isuviše ozbiljna tema da bi se koristila za političke manipulacije i populizam", rekao je Tadić.
 
On je podsetio da je Rio Tinto došao u Srbiju u vreme Koštuničine vlasti, a prvi pregovori su počeli još u vreme Đinđićeve, a da taj projekat nije prekidan ni u vreme vlasti DS.
 
Prema njegovim rečima, profit ipak nije bio iznad zaštite životne sredine i zdravlja građana.
  • @/

    04.12.2021 19:18
    Za vas je uvek potrebno posebno dati informaciju jer ste vi osvedočeni ludak kojem se i u prosutoj šargarepi na bulevaru priviđaju Rusi i Rusija: ne, Rio Tinto nema najviše ruskog i kineskog kapitala, odakle vam uopšte takva ideja to verujem ni sami ne znate ali ne začuđuje da vaš poremećeni um proizvede takvu dezinformaciju. Većina kapitala je u rukama deoničara iz Velike Britanije, SAD, Australije i ostatka Evrope.
  • Novi ljudi

    04.12.2021 09:11
    Zato i treba da dodju novi ljudi.Da vam pokvare biznis zvani vlast i pozoriste oko toga.Neko bez koga necete vise nikakvu stetu moci da pravite iz ledja narodu
  • Zbun

    03.12.2021 20:13
    Narcis nad Narcisima
    Je l moguce da ovaj covek nije svestan svoje izjave i da mu je samo stalo do sopstvenog imidza, koji je u ovom trenutku potpuno nebitan, uostalom? Ili namerno podriva proteste i podseca da su svi isti...sa ciljem da onda ovi "isti" ostanu zauvek? Zasto bi njega iko uopste intervju isao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.