Momirović: Rio Tinto nosi ekološke rizike, ali kataklizmične najave odudaraju od realnosti

Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da Vlada Srbije neće uraditi ništa bez završetka studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta "Jadar".
Momirović: Rio Tinto nosi ekološke rizike, ali kataklizmične najave odudaraju od realnosti
Foto: 021.rs

Dodao je da, osim toga, još 17 institucija treba da se izjasni o tom projektu.

"I onda će građani pred sobom imati sve relevantne podatke. Odluke nećemo donositi bez građana, kojima ćemo pokazasti sve benefite i rizike", rekao je Momirović za današnje Večernje novosti, upitan o projektu eksploatacije litijuma.

Kako je naveo, "postoji veliko pitanje politizacije slučaja 'Rio Tinta'".
 
"Taj projekat ima velike ekonomske benefite, ako se realizuje prosečna plata u lozničkom kraju će biti veća od 1.500 evra, verovatno bi u ovom gradu u narednih 10 godina bio otvoren i univerzitet, doselio bi se veliki broj mladih… Tačno je da projekat ima i određene ekološke rizike i mi od njih ne bežimo", rekao je Momirović.
 
Prema njegovim rečima, "ministarstvo na čijem je čelu je izdalo preduslove kako bi bila urađena studija o proceni uticaja na životnu sredinu".
 
"Mi smo svesni rizika, oni postoje, ali kataklizmične najave kakve se mogu čuti su potpuno neprimirene i odudaraju od realnosti", naveo je Momirović.
  • Ruza

    05.12.2021 21:21
    Za realističnost kataklizme nek se mona informise na predhodnim lokacijama po svetu gde je poslovala firma Rio tinto. A profit stoji i realan je. Ali za koga??
  • Mange

    05.12.2021 19:32
    Ministar bi trebalo da se kloni višesložnih reči. Opasne su to zamke za njegov mladi mozak
  • Vlada

    05.12.2021 16:50
    Ej bre sinko, sta ti je ovo sve trebalo, pored svega sto imas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.