Ekološki ustanak danas o nastavku blokada i protesta, građanima poručio: Još nije gotovo

Ekološki ustanak saopštio je da će danas, 9. decembra biti organizovan sastanak aktvista i udurženja iz 63 grada na kome će zajednički biti odlučeno o nastavku blokada i protesta.
Ekološki ustanak danas o nastavku blokada i protesta, građanima poručio: Još nije gotovo
Foto: 021.rs
U saopštenju je ocenjeno da "predstavlja važnu pobedu građana" to što je vlast odustala od, kako je navedeno, "dva predatorska zakona".
"To je važna pobeda građana, jer smo masovnim izlaskom na ulice primorali vlast da odustane od predatorskih zakona - kao što smo tokom proteklih meseci i godina zaustavili (izgradnju) mini hidroelektrana na Staroj planini, obuzdali uništavanje bare Reve i sprečili zakon o vodama", naveo je Ekološki ustanak.
Ocenjeno je i da su građani "još uvek daleko od konačne pobede".
 
"Nemamo vremena za slavlje jer konačan cilj nije ispunjen, a to je da proteramo Rio Tinto i toksični rudnik iz Srbije, kao i brisanje projekta Jadar iz prostornog plana grada Loznice", navodi se u saopštenju.
 
Ekološki ustanak je naveo i da neće stati dok, kako je istaknuto u saopštenju, ne budu oterani svi trovači i zagađivači, "bilo domaći, bilo strani".
 
"U četvrtak uveče se održava veliki koordinacioni sastanak sa aktivistima i udruženjima iz 63 grada tj. lokacija gde su prethodnih dana organizovane blokade, a na kom će se zajednički odlučiti o nastavku blokada i protesta, jer uspeh naše borbe zavisi isključivo od zajedništva", dodaje se u saopštenju.
  • deda

    09.12.2021 13:00
    šta dalje
    deco , manite se zakrčenja saobraćaja , to nigde u svetu ne bi smelo , srećom kod nas je diktatura (diktator) pa se sme , ali to je toliko glupo i jadno da samo neprijatelji Srbije se raduju... Za čas će izbori , glasajte pa onda ćemo videti kako dalje ...
  • Realno

    09.12.2021 12:31
    Gledano
    Samo zbog onog istupanja sinoć ne treba stati. Gadio mi se svaki sekund njegovog izlaganja koji sam uspeo da gledam. Uličarski rečnik čoveka na čelu države, vređanje, omalovažavanje, hvalisanje,... GADOST
  • Nana

    09.12.2021 12:20
    Nema stajanja, nema predaje
    Ovi nas zavitlavaju:
    http://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/eli/rep/sgrs/vlada/odluka/2020/140/3/reg?s=09#.Ya5wLUCuOgM.twitter

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija