U Nišu sutra dva protesta i Vučićeva poseta

Dva protesta najavljena su za subotu, 11. decembar u Nišu, najpre u 12 sati ispred Gradske kuće, a potom u 14 časova ekološki protest ispred Skupštine grada.
U Nišu sutra dva protesta i Vučićeva poseta
Foto: 021.rs (Ilustracija)

Protest ispred Gradske kuće organizuju igrači, rukovodsto i članovi stručnog štaba Vaterpolo kluba Nais, zbog toga što Grad Niš u narednoj godini namerava da smanji izdvajanja za sportske klubove.

U saopštenju tog kluba navedeno je da grad planira da naredne godine za sport izdvoji 150 miliona dinara, dok je prošle godine iz budžeta izdvojeno 200 miliona dinara, a 2021. godine 400 miliona dinara.
Vaterpolisti su pozvali sve "sportske radnike, trenere i igrače, sadašnje i bivše, sportske novinare i sve ljude koji znaju da vrednuju i pamte sve uspehe niških sportskih klubova da im se pridruže u odbrani niškog sporta".
 
"Želimo da ovakvim protestom iskažemo svoju duboku zabrinutost i pokušamo da u razgovoru sa gradskim ocima izdejstvujemo od Grada da se budžetom za sport u 2022. vrati oduzeto, makar na onaj nivo finansijskih sredstava koji je bio u 2020. godini iz razloga što ne postoji opravdanje za ovakav odnos prema sportskim kolektivima u našem gradu", naveli su u Naisu.
 
Građani koji se protive otvaranju rudnika Rio Tinta u Srbiji i traže vraćanje ranijih Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu, okupiće se, kao i prethodne subote ispred Skupštine grada, a potom će, kako je najavljeno na društvenim mrežama, ići u protestnu šetnju kroz širi centar grada i na kraju blokirati saobraćaj na okretnici Bulevara Nemanjića i Sremske ulice.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je započeo trodnevnu posetu Nišavskom okrugu, a u toku sutrašnjeg prepodneva biće u kasarni "Mija Stanimirović" i na obližnjem brdu Lisinac, na kojem će biti organizovana vojna vežba.
  • branislav

    11.12.2021 09:27
    1000
    Danas će izaći na protest sve što je opoziciono i njih 1000 će blokirati kružni tok Sremske i Bulevara...Sa zgrade će biti snimljeni učesnici zbog tačnog broja koji će biti u RTS dnevniku objavljen i...toliko.
  • Padobranac

    10.12.2021 23:24
    63 padobranska brigada
    Sećam se mojih vojnih vežbi na Lisincu,mi smo se borili protiv nevidljivog neprijatelja našeg naroda,na žalost sutra će tamo biti pravi neprijatelja našeg naroda...
  • 9

    10.12.2021 20:43
    Već će ПТЦ
    da predstavi da su došli na miting podrške voljenom.
    Foto šop je čudo.
    Ali
    Budi se napokon i Istok.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija