Zabranjen saobraćaj za teretnjake i automobile bez zimske opreme preko Iriškog venca

Na delu Iriškog venca obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila zbog snega.
Zabranjen saobraćaj za teretnjake i automobile bez zimske opreme preko Iriškog venca
Foto: 021.rs (arhiva)

Saobraćaj za teretna vozila je obustavljen na prevoju na Iriškom vencu (put između Petrovaradina i Iriga, raskrsnica za Vrdnik).

Iz zimske službe Puteva Srbije apeluju da učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Iz Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora" vozačima se savetuje poseban oprez i apeluje da se ne kreće na put bez obavezne zimske opreme. Patrole saobraćajne policije kontrolišu prilaze Iriškom Vencu iz pravca Irig-Novi Sad i iz pravca Novi Sad-Irig. 
 
Zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima a putnička vozila bez zimske opreme ne propuštaju se. Tehničke službe nadležnih organa za održavanje puteva obaveštene su i aktivne. 
 
Čuvarska služba JP "Nacionalni park Fruška gora" od ranih jutarnjih časova imala je više 20 intervencija usled nepropisnog ponašanja vozača u saobraćaju kao i usled neadekvatne zimske opreme putničkih vozila.
 
Vozače danas na putevima u Srbiji očekuju otežani uslovi za vožnju, zbog snega, smanjene vidljivosti i pojačanog severnog vetra, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).
 
Saobraćaj je usporen u planinskim krajevima, a na pojedinim deonicama ima više od pet centimetara snega na kolovozu pa je korisna upotreba lanaca.
 
Prema izveštaju AMSS-a jutros od 6.00 na graničnim prelazima na teretnim terminalima kamioni čekaju samo na Šidu oko sat vremena, i na Batrovcima oko sat i po.

Teme

sneg
  • 22.01.2022 10:13
    Trla baba lan
    Iznenadio nas sneg u decembru
  • Miki

    12.12.2021 20:56
    Sneg
    Ovo je zaista smesno. Fruska Gora je jedno brdasce u poredenju sa planinama u Sloveniji i Bosni. Nase putare sve iznenadi. Sramota.
  • Goran

    12.12.2021 15:34
    Nemar
    Šleperi sa sremske strane prolaze,jer po običaju policija u Irigu sedi po kafanama i posle zašto kolaps.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.