Vulin: Najveći rizik po bezbednost unutrašnji problemi, biće protesta oko bilo čega za bilo šta

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da su najveći rizik po bezbednost zemlje unutrašnji problemi.
Vulin: Najveći rizik po bezbednost unutrašnji problemi, biće protesta oko bilo čega za bilo šta
Foto: 021.rs

"Najveći rizik po bezbednost naše zemlje su unutrašnji problemi. Srbiju možete da razbijete iznutra, a to se uvek radi spolja. To vidite po napadima na predsednika Vučića, po tome, kao što smo i najavili, što će do izbora biti raznih protesta oko bilo čega za bilo šta, a niko neće smeti da pita od čega žive ti aktivisti. Po tome što će se napadati oni koji su najbliži predsedniku Vučiću i što će se gledati da on ostane, koliko god je moguće, usamljen i da on, kao nosilac političke stabilnosti u Srbiji, bude sam i na udaru baš svakog problema. Tako se radi i to je ideja - da se Srbija iznutra destabilizuje, samim tim da se oslabi i pozicija Republike Srpske, da se napušta borba za Kosovo i Metohiju, i preduslov svega toga je da Srbija ne bude vojnički sposobna da se sama brani", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Prva, upitan šta je najvažnije što je juče prikazano i rečeno u Nišu u toku posete predsednika Srbije i šta je najveći rizik za bezbednost naše zemlje.

Ministar Vulin je rekao da smo mi doneli odluku, na kojoj je insistirao predsednik Vučić, a on je kao ministar odbrane predložio i prezentovao Narodnoj skupštini, da smo vojno neutralni i da nam takva odluka omogućava da sami biramo svoje prijatelje, ali i da sami moramo da vodimo računa o sebi.

"Kad ste vojno neutralni, morate biti dovoljno snažni da čuvate svoju nezavisnost i suverenost. Niko neće doći u pomoć, niko ni sa istoka ni sa zapada. Dakle, moramo biti dovoljno sposobni da sačuvamo sebe, da čuvamo Srbe bez obzira na to gde oni žive", naglasio je ministar policije.
 
"Predsednik je juče pokazao koliko se vojska promenila, koliko je naprednija. Videli smo Nore B 52 koje su proizvod naše odbrambene industrije. To smo mi napravili, izvozimo ih po celom svetu, kupio ih je Kipar i još neke zemlje. To je za nas velika stvar. Ali pokazao je i obučenost i ozbiljnost. Kao bivši ministar odbrane veoma sam ponosan što sam malim delom bio tu kada su se takve stvari radile i stvarale i beskrajno sam tada bio zahvalan vrhovnom komandantu na ogromnoj podršci. Teško vreme, kriza, nema se novca, ali za vojsku je uvek moralo da bude. Sada vidite rezultate toga. I Srbija i Srbi gde god da žive mogu da budu mirni kada imaju takvu vojsku", poručio je ministar policije Aleksandar Vulin gostujući na televiziji Prva.
  • najveci unutrasnji

    13.12.2021 08:02
    problem
    ste vi politicari !!!!
  • vaga

    13.12.2021 07:40
    da podsetimo
    Predsednik Vucic saradjuje sa neprijateljskim nam NATO zemljama i hvali se poklonima koje dobija od njihovih predsednika.
  • B

    13.12.2021 07:39
    B
    Najveci rizik ste vi!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija