Otvorena četiri nova poglavlja u pregovorima Srbije i EU

U pocesu pristupnih pregovora Srbije i EU otvoren je klaster 4 koji obuhvata četiri pregovaračka poglavlja iz oblasti Zelene agende i održive povezanosti.
Otvorena četiri nova poglavlja u pregovorima Srbije i EU
Foto: 021.rs
Otvorena su četiri nova poglavlja: poglavlje 14 (transportna politika), poglavlje 15 (energetika), poglavlje 21 (transevropske mreže) i poglavlje 27 (životna sredina) čime je broj do sada otvorenih poglavlja došao do 22.
Međuvladina konfrencija EU Srbija počela je nešto posle 8 časova u zgradi Saveta EU u Briselu.
Delegaciju Srbije predvodi premijerka Ana Brnabić i ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović.
 
Ispred Saveta EU konferencijom predsedava slovenački državani sekretar Gašper Dovžan, a Evropsku komisiju predstavlja komesar za proširenje Oliver Varheji.
 
Nakon Međuvladine konferencije EU Srbija i otvaranja klastera u Briselu održaće se i konferencija za medije delegacija Srbije i EU.
 
Srbija je do sada, po staroj metodologiji pregovora o pristupanju, otvorila 18 poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena.

Teme

eu
  • Sd

    14.12.2021 19:43
    Ma strani drzavljanin nemoze prici od smrada kuci a donira novac drzavi i placa diprinose.Ako potdazi pravdu da se ocisti susjedni plac plati reket.Sad zato trpi neciscenje susjednog placa sest godina.Sve po Ustavu i zakonu.
  • Slucaj

    14.12.2021 19:10
    Poklon pred izbore, zajedno sa 10 miliona evra. Ova ekipa nema kapaciteta da sprovede sve direktive EU.
  • Miloš iz Zemuna

    14.12.2021 17:46
    foliranje
    Svi dosadašnji režimi (od 2000te) su direkto kontrolisani od EU a i dalje se vrše neki pregovori. Toliko o EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija