Vojni sindikat: Stefanović ili da se izvini ili da podnese ostavku

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je ministar Nebojša Stefanović izjavom da su sindikati u vojsci "sitne interesne grupe" uvredio zaposlene u Vojsci Srbije. zbog čega treba javno da se izvini.
Vojni sindikat: Stefanović ili da se izvini ili da podnese ostavku
Foto: 021.rs
Ovaj sindikat smatra da Stefanović zato treba da se izvini ili da podnese ostavku.
 
"U sinoćnoj emisiji RTS, ‘Reč na reč’, ministar odbrane Nebojša Stefanović pokazao je pred milionskim auditorijumom da posle više od godinu dana na čelu sistema odbrane ne vlada stanjem u tom važnom državnom resoru i Vojsci Srbije, zbog čega je jasno da, pored svih drugih afera u kojima je učestvovao za sve vreme svog mandata nanoseći tako nesagledivu štetu ugledu Vojske Srbije, nije dostojan funkcije ministra odbrane", navedeno je u saopštenju.
Tom izjavom, Stefanović je potvrdio da sprečava rad sindikata, ocenio je Vojni sindikat Srbije.
"Tokom svog mandata (Stefanović) je lično realizovao nezakonit otkaz sa rada generalnom sekretaru jedinog reprezentativnog sindikata zaposlenih u odbrani - Vojnog sindikata Srbije, a od februara ove godine do danas, iako mu je zakonski rok 15 dana, odbija da sprovede postupak utvrđivanja reprezentativnosti kod poslodavca najbrojnijeg sindikata srpskih profesionalnih vojnika", naveo je sindikat u saopštenju.
  • BGD 011

    15.12.2021 19:36
    Cizma glavu cuva...
    Gospodo oficiri i podoficiri, u vasim su rukama "noz i pogaca". Pravilno odmerite, i pravilno secite. Nemojte dozvoliti da vas plagijatori, falsifikatori i secikese ponizavaju. Vojska je po Ustavu Srbije duzna da stiti narod od neprijatelja spolja, kao i onog unutrasnjeg koji devastira Srbiju i narod.
  • Jeremija

    15.12.2021 18:40
    Svi mi vojnici..
    Pa nije vam vojska kao policija gospodine komadante.
  • Šetač

    15.12.2021 09:59
    Bez razmazivanja
    Da bude uhapšen i osudjen .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.