Ćuta pozvao na protest ispred Vlade: Da završimo sa Rio Tintom

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka za subotu je najavio protest ispred Vlade Srbije, sa zahtevom da se obznane svi ugovori i dokumentacija u vezi sa projektom "Jadar".

On je pozvao na okupljanje u 14 časova u subotu, kako bi se "dokrajčila" priča sa Rio Tintom.

"Red je da završimo sa Rio Tintom i da krenemo da se bavimo nekim drugim stvarima, poput katastrofe koja se sprema zbog iskopavanja zlata na Homoljskim planinama", poručio je Ćuta koji je istakao i značaj problema koje ima Zrenjanin, koji više i "ne pamti" šta je pijaća voda.

Najavljene proteste u Loznici Jovanović vidi kao bespotrebne u ovom trenutku, jer je odluka o povlačenju prostornog plana već gotova stvar.
 
Skupština grada Loznice doneće sutra ili prekosutra odluku o ukidanju prostornog plana koji je već donet, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je dodao i da će nakon toga drugačije razgovarati sa Rio Tintom i svim drugim kompanijama u budućnosti.
  • Bgd

    17.12.2021 08:51
    nebitan.mejl@gmail.com
    Ćuta, Savo... Vucicevi poltroni koji se ubace u narod da bi smanjili smisao barikada po celoj srbiji i evo "vode oni" nekoga pred skupstinu da nebi bilo blokada al ne NAROD JE NA BLOKADAMA SVAKE SUBOTE(ZA SAD) PROTIV SVIH POLITICARA NE SAMO ZBOG RIO I REFERENDUMA!
  • Ns

    16.12.2021 12:42
    Nije mi jasno
    Da se protestuje ispred prazne zgrade, kad nema nikog tamo? Zanimljivo
  • Mad Hatter

    15.12.2021 12:42
    Ajde da mi zavrsiom sa Vucicem, SNS-om i ostalim parazitima, time bi se resio dobar broj problema koji gnjece i ugnjetavaju ovu drzavu ukljucujuci i Rio Tinta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.