Smenjena četiri direktora EPS-a zbog zastoja rada blokova TENT-a

Četiri direktora "Elektroprivrede Srbije" su smenjena zbog zastoja rada blokova TENT-a.
Smenjena četiri direktora EPS-a zbog zastoja rada blokova TENT-a
Foto: 021.rs

Posle analize događaja koji su doveli do zastoja rada blokova u TENT-u u noći između subote i nedelje, Milorad Grčić, v. d. direktora "Elektroprivrede Srbije", doneo je odluku o smeni odgovornih u lancu proizvodnje uglja i električne energije, saopštio je EPS.

Zbog propusta u radu biće smenjeni Dejan Jevtić, izvršni direktor za proizvodnju uglja, Milan Mišković, direktor proizvodnje uglja u RB "Kolubara", Savo Bezmarević, izvršni direktor za proizvodnju energije i Goran Lukić, direktor proizvodnje energije u ogranku TENT.
Do sada je utvrđeno da je do problema došlo na više nivoa, u "Kolubari" je u vagone utovaren ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo. Takav ugalj nije smeo da bude upotrebljen u blokovima termoelektrana, navodi se u saopštenju.
 
Ove greške dovele su do zastoja u radu blokova i grejanja Obrenovca, a Milorad Grčić ističe da je odgovornost za rad celog sistema na njemu, kao direktoru "Elektroprivrede Srbije", ali i da neposredni rukovodioci moraju da snose odgovornost za nedopustive greške u radu.
 
Zbog svih nerazjašnjenih okolnosti koje su izazvale zastoj u sistemu, "Elektroprivreda Srbije" zatražiće pomoć u daljoj istrazi od MUP-a i bezbednosnih službi, kako ne bi došlo do eventualnih novih propusta ili namernih grešaka u radu.
 
Grčić se zahvalio svim radnicima koji danonoćno rade na ispravljanju ovih propusta i podizanju proizvodnje.
 
Grčić ne može da podnese ostavku, jer već 4 i po godine nije direktor EPS-a
 
Nevladina organizacija Transparentnost Srbija (TS) saopštila je danas da aktuelni vršilac dužnosti direktora u Elektroprivredi Srbije Milorad Grčić ne može da bude razrešen, ili da podnese ostavku na tu funkciju, jer mu je mandat za to mesto istekao u martu 2017. godine.
 
"On je građanin koji nema ništa veća prava da upravlja najvećim srpskim javnim preduzećem od bilo kog drugog građanina, i jedino što može da učini je da prestane da se lažno predstavlja i neosnovano upravlja tim preduzećem", naveli su iz TS.
  • Miki sd

    04.03.2022 00:36
    Korunpirani Eps
    U srbiji najkorunpirana je distribucija epsa nema pravila na svaki nacin od ljude otimaju ako imaju dug na primer 5000 do 7000 din dugovanje dolaze navodno da iskljuce da bi mu se nudilo novca pod ruku da ne iskljuce tu skolu radnici epsa vec dugo vreme rade i jako su drski
  • Miloš

    16.12.2021 07:24
    ???
    Šta čeka Grčić, zašto ne podnese ostavku?
  • Rotkvarija

    16.12.2021 07:12
    @Banderaš
    Kako ko? Zna se ko upravlja nuklearnim .... Maja.
    Da nije tužno, bilo bi smešno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija