Rio Tinto: Podrazumeva se da projekat "Jadar" bude usklađen sa zakonom, razumemo interesovanje ljudi

Kompanija Rio Tinto saopštila je da tokom dve decenije poslovanja u Srbiji njeno preduzeće "Rio Sava Exploration" posluje u skladu sa zakonima i najvišim profesionalnim standardima.
Rio Tinto: Podrazumeva se da projekat "Jadar" bude usklađen sa zakonom, razumemo interesovanje ljudi
Foto: 021.rs
Oni su istakli da na projektu geoloških istraživanja i razvoja ležišta litijuma i bora "Jadar" u saradnji sa naučnim i stručnim krugovima, lokalnom samoupravom i Vladom Republike Srbije poštuju sve zakone u cilju pokretanja najveće rudarske investicije u ovom delu sveta.
Iz Rio Tinta poručuju da im je stalo do podrške lokalne samouprave u Loznici, kao i da se podrazumeva da je za razvoj projekta "Jadar" potrebna njegova potpuna usklađenost sa procedurama propisanim na lokalnom i republičkom nivou, uključujući i one koje se odnose na prostorni plan.
"Uvereni smo da samo kroz dijalog u kome će se argumentima i činjenicama raspravljati o projektu 'Jadar' može doći do razumevanja svih zainteresovanih strana o stvarnim i dugoročnim koristima koje 'Jadar' može doneti našem narodu, lokalnoj zajednici i privredi Srbije, kao i o rizicima i planu kojim će se obezbediti sigurnost projekta i bezbedan život građana uz punu zaštitu životne sredine", ističu iz Rio Tinta.
 
Dodaje se da su se planirenaje i aktivnosti na projektu "Jadar" do sada odvijali u skladu sa zakonima Srbije i ističu da će se realizacija projekta na taj način nastaviti i u budućnosti.
 
"Razumemo interesovanje građana za sve što se dešava u vezi sa projektom i nastavićemo da pružamo informacije o svim aspektima za koje smo nadležni i u kojima učestvujemo. Nastavljamo da se vodimo zakonskim okvirima u kojima se odvija realizacija projekata u Republici Srbiji", kažu iz kompanije.
 
Podsetimo, Skupština grada Loznice jutros je na sednici po hitnom postupku, van snage stavila odluku o donošenju Prostornog plana tog grada kojim je bila predviđena izgradnja rudnika litijuma u tom kraju.
  • Mati

    16.12.2021 20:39
    Baj, baj
    Mi izgledamo mali, neobrazovani, jeftini. Ama, bre Tinto...možda nismo ekonomski tigar, ali smo ljuta zver ako nam neko dirne u ono što su nam preci ostavili plativši životima da čuvamo za naša buduća pokoljenja. Pakujte se gospodo...ovde niste dobro došli.
  • deki

    16.12.2021 20:32
    Samo nam…
    …Rio Tinto fali do potpune srece!Toliko nam je teska istorija, toliko kolektivne patnje, problema, nesreca…Ekoloska situacija je vec katastrofalna…RT=apokalipsa!
  • Zebra

    16.12.2021 20:29
    Botovi bi guzicu svoju prodali a ne tuđu zemlju, vazduh i vodu… Svi su isti kao vođa im…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija